Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Uguns un šokolādes maģija Kuldīgas Restorānu nedēļā

Kuldīgas Restorānu nedēļa 2023
Kuldīgas Restorānu nedēļa 2023 Foto: Inese Krone

No 4. līdz 10. decembrim norisināsies par tradīciju kļuvusī Kuldīgas Restorānu nedēļa.

Četrpadsmit Kuldīgas un tās apkārtnes restorānos, kafejnīcās, krodziņos varēs baudīt vairāk nekā 40 ēdienus, kas tiks gatavoti, iedvesmojoties no uguns siltuma un šokolādes dekadences. Restorānu nedēļas piedāvājumi būs pieejami par 20 līdz 25 EUR.

Neatkarīgi no tā, vai esat sāļa vai salda, pikanta vai maiga ēdiena cienītājs, Kuldīgas Restorānu nedēļa sola virkni unikālu, garšīgu iespēju katrai gaumei. Rudenim pārejot ziemā, šoreiz tēma izvēlēta tāda, kas piestāv aukstam un Ziemassvētku gaidīšanas laikam – uguns, siltums un bagātīgi deserti, kas noteikti iepriecinās šokolādes fanus. Vairāk par Kuldīgas Restorānu nedēļu 2023 uzzināsi te.

“Man ir liels prieks, ka Kuldīgas Restorānu nedēļu mums kopīgi ar Kuldīgas novada ēdināšanas nozares uzņēmējiem, vietējiem pavāriem ir izdevies noturēt par ilggadēju tradīciju, neskatoties uz pēdējo gadu radītiem globāliem izaicinājumiem, un katru reizi atdzīvināt ar kādu jaunu tematisko tēmu vai radošo virzienu. Šis pasākums ne tikai izceļ Kuldīgas novadu kā nozīmīgu gastronomijas galamērķi, bet arī atbalsta vietējos uzņēmumus un veicina tūrismu nesezonā,” stāsta Jana Bergmane, Kuldīgas novada tūrisma attīstības centra vadītāja.

Pavāriem šajā reizē ir vairāki radoši izaicinājumi –

ēdiena pagatavošanā vai pasniegšanā produktam ir jābūt tiešā saskarē ar atklātu liesmu, karstām oglēm vai dūmiem. Garšvielas izvēlēties stipras, sildošas, ugunīgas, asas, pikantas, un šokolāde ir jāgatavo pašiem, nedrīkst izmantot gatavas šokolādes mērces vai saldējumus!

“Šī Kuldīgas Restorānu nedēļa ir ziemas dzīves svinēšana. Tā gaidīs viesus gada tumšākajā laikā, kad uguns kļūst būtiska dzīves daļa. Uguns dod visu, ko gaidām no ēdiena šajā gada laikā – siltumu, dziļumu, sātīgumu. Tās radīto dūmu pieskāriens veido jaunas garšas nianses. Tepat arī šokolāde, tās maigi rūgtais siltums kā solījums un ieskaņa ziemas laika svētkiem. Īstais brīdis, lai piesēstu, izgaršotu un svinētu,” aicina Santa Cine, restorāna “Goldingen Room” īpašniece.

Raksta foto
Foto: Inese Krone

Restorāna “Pagrabiņš” īpašnieks Raimonds Lapuķis sola, ka tie būs Latvijā visforšākie gardēdības svētki.

Savukārt “Skrundas muiža” vadītājs Atis Kokmanis stāsta, ka viesus mēģinās atvilināt ar pašu kūpinātu lasi un uz oglēm ceptu brieža gaļas šašliku, ko varēs baudīt ar skatu uz Kuldīgas novada pērli Ventu.

Unikālu ēdiena baudīšanas pieredzi varēs noķert Kurzemē senākajā, joprojām apdzīvotajā Ēdoles pilī, un restorāna “Pilskrogs” pārstāve Aija Valdmane sola, ka arī pils teritorijas un muzeja apskate būs iespējama.

Kuldīgas Restorānu nedēļas sauklis ir “Kopā būt!”, kas atspoguļo Restorānu nedēļas kopības garu. Tas aicina gan vietējos iedzīvotājus, gan Kuldīgas novada ciemiņus sanākt kopā, dalīties maltītēs un svinēt ēdiena prieku. Neatkarīgi no tā, vai esat ēdiena entuziasts, kulinārijas piedzīvojumu meklētājs vai kāds, kurš vēlas kvalitatīvi pavadīt laiku kopā ar draugiem un ģimeni, Kuldīgas Restorānu nedēļas 2023 piedāvājums būs piemērots ikviena vēlmēm un garšas kārpiņām – arī veģetārā ēdienkarte.

Kuldīgas Restorānu nedēļā 2023 piedalās:

“Pilskrogs” Ēdolē, “Strauss un Kaza” Snēpelē, “Skrundas muiža” un “Usmas Meķi” Rendā, savukārt Kuldīgas pilsētā – “KOPA”, “Jēkaba sēta”, “Goldingen room”, “SAVS”, “Bangert's”, “Kursas zeme”, “Cafe Riverside”, “Parrilla Venta”, “Klūdziņa” un “Pagrabiņš”.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu