Tautas metodes, kā izglābt pārsālītas karbonādes

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Karbonādes. Ilustratīvs attēls.
Karbonādes. Ilustratīvs attēls. Foto: Smiallaan/Shutterstock.com

Karbonādes – vareni gards gaļas ēdiens, kuru labprāt uz galda ceļam kā ikdienā, tā svētku reizēs. Bet arī vienkāršākos ēdienus gatavojot, var sanākt ķibele, piemēram, sabirt vairāk sāls nekā gribētos. Un ko tad? Vai karbonādes nolemtas izmešanai?

Izmest ēdienu ir absolūta izšķērdība. Ja vien ēdiens nav sabojājies, vairumā gadījumu ir iespējama tā uzlabošana, gadījumā, ja kas pārsālīts, – glābšana.

Jautājums par to, kā pārsālītas karbonādes padarīt ēdamas, aktualizējās kulināro domubiedru grupā "Mēs gatavojam", kur ēst gatavošanas entuziasti ieteica savas iecienītākās metodes, kā atrisināt sāls ķibeli. 

Populārākā versija, kā atbrīvot panētos gaļas gabalus no pārlieku lielā sāls daudzuma bija sautēšana. Sautēt gaļu var:

  • ūdenī,
  • saldajā krējumā,
  • skābajā krējumā,
  • pienā.

Lai gardāk, var pievienot kādu dārzeni vai garšaugus, piemēram, ceptus sīpolus, tikai atceroties, ka sāli likt vairs nevajag!

Ar labu metodi dalījās gatavošanas entuziaste Laura, norādot, ka viņa katliņa apakšā izkārto uz pusēm pārgrieztus kartupeļus, ūdeni un tad karbonādes: "Sautējot karbonādi, visa tā gaļas un garšvielu garša savelkas kartupelīšos, un beigās ļoti garšīgi sanāk."

Ja karbonādes var aizstāt ar ko citu tajā dienā ēdamu, tad noteikti der izmēģināt vēl kādu metodi – karbonādes pārvērst par marinētu auksto uzkodu. Iespējams, būsi baudījis vai vismaz dzirdējis par marinētam akniņām, bet tāpat var iemarinēt arī karbonādes. Lai to paveiktu, tev jāsagatavo klasiskā marināde – etiķis, ūdens, cukurs, garšaugi pēc patikas, izlaižot sāli, jo tas jau būs gana pašās karbonādēs. Skābā vide lieliski neitralizēs sāļo, un tev būs lieliska uzkoda!

Lai izdodas!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu