:format(webp)/nginx/o/2023/11/02/15693992t1h7875.jpg)
Salipuši makaroni ir vilšanās. Tādi negaršo nevienam. Taču daudziem tādus ne reizi vien izdodas pagatavot. Kas noiet greizi?
Salipuši makaroni ir vilšanās. Tādi negaršo nevienam. Taču daudziem tādus ne reizi vien izdodas pagatavot. Kas noiet greizi?
Vārot makaronus, mēdzam pieļaut dažas ļoti tipiskas kļūdas, kas rezultējas ar salipušu makaronu kaudzi.
Makaroni ir jāvāra pietiekami lielā katlā un atbilstošā ūdens daudzumā. Vidēji uz 100 gramiem makaronu jārēķina aptuveni 1 litrs ūdens. Jo vārīšanas laikā makaroni daļu uzsūc, daļa iztvaiko; ja ūdens par maz, tie var salipt.
Auksts ūdens neder, arī silts neder. Makaroni jāber verdošā ūdenī.
Makaroni pēc iebēršanas katlā ir jāapmaisa, un arī vārot par skādi nenāks kādu reizi katla saturu apmaisīt, lai katrs makaroniņš var brīvi peldēt un nepieķeras uzreiz kaimiņam.
Un vēl – nē telefonam, seriālam vai citai nodarbei, kas ievelk un liek aizmirst par to, ka uz plīts vārās makaroni, jo, kolīdz tie būs ūdenī par ilgu, tie būs ne vien pārāk mīksti, bet arī var salipt pikā.
Receptes iedvesmai: