Trīs tipiskākās kļūdas, kāpēc makaroni vāroties salīp

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Vārīti makaroni. Ilustratīvs attēls.
Vārīti makaroni. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixel-Shot/Shutterstock.com

Salipuši makaroni ir vilšanās. Tādi negaršo nevienam. Taču daudziem tādus ne reizi vien izdodas pagatavot. Kas noiet greizi?

Vārot makaronus, mēdzam pieļaut dažas ļoti tipiskas kļūdas, kas rezultējas ar salipušu makaronu kaudzi. 

Pirmā kļūda: nepietiekami daudz ūdens

Makaroni ir jāvāra pietiekami lielā katlā un atbilstošā ūdens daudzumā. Vidēji uz 100 gramiem makaronu jārēķina aptuveni 1 litrs ūdens. Jo vārīšanas laikā makaroni daļu uzsūc, daļa iztvaiko; ja ūdens par maz, tie var salipt.

Otrā kļūda: neatbilstoša ūdens temperatūra

Auksts ūdens neder, arī silts neder. Makaroni jāber verdošā ūdenī. 

Trešā kļūda: aizmirstam par katla saturu

Makaroni pēc iebēršanas katlā ir jāapmaisa, un arī vārot par skādi nenāks kādu reizi katla saturu apmaisīt, lai katrs makaroniņš var brīvi peldēt un nepieķeras uzreiz kaimiņam.

Un vēl – nē telefonam, seriālam vai citai nodarbei, kas ievelk un liek aizmirst par to, ka uz plīts vārās makaroni, jo, kolīdz tie būs ūdenī par ilgu, tie būs ne vien pārāk mīksti, bet arī var salipt pikā.

Receptes iedvesmai:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu