Uz uguns 1 minūti, bet rezultātā ideāli izvārīta ola. Kā? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Vārīta ola. Ilustratīvs attēls.
Vārīta ola. Ilustratīvs attēls. Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock.com

Vai tev arī ir gadījies oliņu vārīt tik ilgi, ka tā pārvārīta un dzeltenums jau sācis kļūt pelēkzils? Varbūt joprojām nezini, cik ilgi vārīt olu, lai tā būtu cieti vārīta, bet ar maigu, zīdainu dzeltenumu, nevis sausu un drupenu? Iespējams, ir kāda metode, kas būs izcili piemērota tieši tev!

Gatavotāju entuziastu un domubiedru grupā "Mēs gatavojam" lietotāja Biruta dalījusies ar olu vārīšanas metodi, kas ļauj ietaupīt. Kā?

Kad katliņš ar olām sāk vārīties, tās jāvāra vienu minūti. Pēc tam var nogriezt uguni gāzes plītij vai izslēgt elektrisko plīti, katliņu nosegt ar vāku, un tā jāļauj olām gatavoties 12 minūtes. 

Kad norādītais laiks pagājis, olas jāpārliek aukstā ūdenī. Kā saka metodi aprakstījusī autore Biruta, "rezultāts kolosāls, olas krēmīgas, tieši tādas, lai gatavotu pildītās oliņas vai vienkārši tāpat ēstu ar majonēzi".

Šo metodi par efektīvu atzīst virkne citu kulinārijas entuziastu, norādot, ka par šādu ēst gatavošanu uzzinājuši, piemēram, no slavenas ārzemju pavāres Martas Stjuartes, citi gatavotāji norāda, ka pats Mārtiņš Rītiņš reiz šo esot par labu metodi atzinis. 

Noteikti ir vērts izmēģināt un, iespējams, ja vien neesi šķidru olu cienītājs, tev būs jauna olu vārīšanas metode, kas ļaus ietaupīt gāzi vai elektrību, atkarībā no plīts, kādu izmanto tavā mājsaimniecībā. 

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu