4. Izvēlies viegli grilējamus produktus
Lai padarītu grilēšanu pilsētā vieglāku un ērtāku, izvēlies viegli grilējamus produktus. Piemēram, cāļa šašliks vai cepamdesiņas ir lieliska izvēle, jo to pagatavošana neprasa daudz laika vai pūļu. Izmanto arī dārzeņus un sēnes, kas labi grilējas un piešķirs ēdieniem bagātīgu garšu.
5. Izmanto marinādes, garšvielas un mērces
“Putnu fabrika Ķekava” pārdošanas rezultāti liecina, ka Latvijas iedzīvotāji, biežāk nekā citviet Eiropā, izvēlas svaigu gaļu, nevis gatavās marinādes. Tomēr tieši marinādes ir tās, kas atvieglo pagatavošanu un piešķir vasaras maltītēm tik raksturīgos aromātus.
Droši eksperimentē ar marinādēm vai garšvielām vai pagatavo tās pats, lai grilēšanai sagatavotu ne tikai gaļu, bet arī dārzeņus. Vienlaikus atceries, ka arī gatavajai produkcijai tagad ir pieejamas tik daudzas un kvalitatīvas izvēles iespējas. Piemēram, “Putnu fabrikas Ķekavas” marinēto gaļu klāstā atradīsi cāļa filejas produktus, pusspārnus, šķiņķus, stilbus un, protams, šašliku. Tāpat var izvēlēties arī cepamdesas, kas ir ērta un iecienīta alternatīva gan maigāku garšu cienītājiem, gan tiem, kam patīk mednieku desiņas.
Savukārt, ja vēlies izjust grila ēdienu raksturīgo garšu buķeti, bet nevēlies kurināt grilu, papildini maltīti ar garšvielām, mērcēm. Piemēram, tu vari iepriekš uzcept cepeškrāsnī savu iemīļoto šašliku un papildināt to ar BBQ mērci.
6. Atceries uzraudzīt, nepārcept un nepiededzināt maltīti
Kad esi sācis grilēšanu, rūpīgi uzraugi ēdienu un regulāri pagriez to, lai nodrošinātu vienmērīgu apcepšanu un izvairītos no pārcepšanas. Turklāt piedegusi gaļa un ogles, kas veidojas grila procesā, tiek uzskatītas par potenciāli kaitīgām veselībai. Katrs gabaliņš var prasīt atšķirīgu pagatavošanas laiku, tāpēc uzmanīgi jānovēro process.