Cik daudz gaļas marinēt, lai visiem pietiek?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Kavaliova Ina/Shutterstock.com

Svarīgs jautājums, kas allaž tirda katru grilētāju, līgotāju un vienkārši gaļas mīli, kurš uzņem viesus, - cik daudz gaļas marinēt, lai visiem pietiktu un neviens netiktu apdalīts

Viena brīnumskaitļa nav, jo kā atzīst arī šefpavārs Māris Astičs, viss ir ļoti atkarīgs no kompānijas un katra cilvēka individuāli. Ja šašliks tiek uzcepts reizi pa reizei dārzā vai kādā piknikā, tad arī svētkos nebūs tā, ka kārosies tikai gaļu, jo sen nebūs baudīts. Bet tiem, kas pie grilēšanas priekiem tiek retāk, vēderā var iekrist vairāk gabaliņu.

Tāds optimālais daudzums, ko iesaka pavārs, ja kompānija daudzveidīga - gan dāmas, kas iecienījušas mazākas porcijas, gan kungi, kas ēd tā brangāk, un uz galda celsi arī kādu salātu bļodu un uzkodas, tad 400 gramu gaļas katrai personai un pietiks visiem, visdrīzāk, arī paliks nedaudz pāri.

Tā kā svētkus mēdzam aizvadīt kādā kempingā vai pļavā tālāk no mājām, kur nav pieejami ledusskapji, šefpavārs iesaka atcerēties: "Ja gaļu nav bijis iespējams nolikt vēsumā un tā ir nakti aizvadījusi temperatūrā, kas augstāka par +10 grādiem, gaļu nav ieteicams lietot uzturā, jo var tikt pie “ātrām kājām” un pat nopietnākas saindēšanās."

Tomēr, ja virtuve ērti pieejama un vakara gaitā redzi, ka marinētās gaļas ir par daudz, to vari sacept pusgatavu, atdzesēt un likt ledusskapī, bet nākamajā dienā pabeigt tās cepšanu krāsnī - gaļa būs garda, sulīga, teju kā tikko cepta.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu