Tvaicēšana ir viena no metodēm, kā pagatavot ēdienu veselīgi, neizmantojot taukvielas. Izdzirdot šo metodi, daudziem šķiet, ka tūdaļ būs nepieciešami dārgi katli vai speciālas ierīces, bet tas nemaz nav obligāti.
Vienkāršs veids, kā tvaicēt gardumus bez speciālām iekārtām
Protams, ja rocība ļauj un tvaicēšanas metodi plāno izmantot ikdienā, speciālu rīku iegāde atvieglos gatavošanu, bet, ja tvaicētu ēdienu vēlies baudīt vien reizi pa reizei, absolūti nav nepieciešams ieguldīt papildu līdzekļus, iegādājoties ekstra rīkus, kas, iespējams, vairāk krās putekļus, nekā reāli tiks likti lietā.
Un visticamākais, ka tev viss nepieciešamais vienkāršotam tvaicēšanas procesam ir pieejams mājās.
Katliņš, vāciņš un karstumizturīgs caurduris, kurš neiekrīt katlā, bet ir novietojams uz tā malām, - jā, tieši tik vienkārši.
Kad nepieciešamie rīki ir sarūpēti, tad atliek tikai ķerties pie paša tvaicēšanas procesa, kas arī ir vienkāršs.
Sagatavo produktus, kurus vēlies tvaicēt, kā esi ieplānojis.
Katliņā ielej ūdeni, sagaidi, kad tas vārās un sāk izdalīties tvaiks. Tad liec virsū produktus, kuri ielikti caurdurī, nosedz ar vāku un ļauj tvaikam paveikt savu maģiju.
Pēc kāda laika, uzmanīgi paceļot vāku, neapdedzinoties ar tvaiku, pārbaudi produktu gatavību. Ja nepieciešams, produktus, kas vairāk ārmalās, samaini vietām ar tiem, kas vidū, lai arī tiem pietiek karstuma pagatavošanai.