Gatavotāji iesaka, kā pašam pagatavot mazsālītu lasi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lasis ar sāli, pipariem un dillēm. Ilustratīvs attēls.
Lasis ar sāli, pipariem un dillēm. Ilustratīvs attēls. Foto: Candice Bell/Shutterstock.lv

Uz mīkstas maizītes, kurai apakšā plānā kārtiņā uzziests sviests, garda mazsālīta laša šķēlīte, kas papildināta ar kādu sīpola ripiņu, citrona trijstūrīti vai diļļu kātiņu, - pasakaini gardi. Un nereti iegādāties svaigu laša fileju, lai to iesālītu pats, ir krietni izdevīgāk (tieši no finansiālās puses) nekā pirkt gatavu.

Cik cilvēku, tik dažādu gaumju un garšas patiku, nepatiku un iecienītāko gatavošanas metožu. Un tā, lai patiesi saprastu, kas pašam garšo vislabāk, ir jāizmēģina vairāki varianti un jānonāk līdz savai vislabākajai receptei. 

Bet ar ko sākt?  

Aktīva diskusija par laša mazsālīšanu izvērtās Facebook kulinārijas entuziastu domubiedru grupā "Mēs gatavojam - receptes!", ieteikumi un receptes no klasikas līdz pat kam ekskluzīvākam.

Galvenās sastāvdaļas - lasis un sāls. Nākamās populārākās piedevas, kuras pieminētas, - pipari, citronpipari un latvieša iemīļotās dilles.

Visbiežāk komentētāji minēja, ka

mazsālītu lasi gatavo, izmantojot sāls un cukura maisījumu. Attiecībā 2 pret 1 vai, ja kārojas maigāku, tad 1 pret 2. 

Natālija gatavo citādāk: "Parasti iztieku bez cukura, bet, domājams, var arī to uz pusi mazāk nekā sāli. Iecienītākā recepte: sāls (pēc sajūtām) + uz smalkās rīves citrona miza. Tā piešķir neatkārtojamu svaigumu."

Tomēr vairums atzina, ka vislabāk ir neko nesarežģīt - izmantot sāli, cukuru, bet pārējās garšvielas un garšaugus izmantot kā papildinājumu jau mazsālītā laša pasniegšanas brīdī.

Par vienu gan visi, kas šo faktu minēja, bija vienisprātis -

laša fileju sāla ar visu ādu un traukā novieto ar ādu uz augšu

vai, ja gabaliņi ir divi, tos "salipina" ar rozā daļu kopā, ādas atstājot uz ārpusi.

Mazliet svaiga laša iedvesmai:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu