Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Veselīgās nezāles katlā: četras nātru zupu receptes

Nātru zupa
Nātru zupa Foto: Foxxy63/Shutterstock.com

Pavasarī, kad no zemes spraucas pirmie zaļumi, tie jāķer ciet un jābauda. Arī tie, kurus ikdienā saucam par nezālēm un izvairāmies. Viens no šādiem pavasara labumiem ir nātres. Salātos, smūtījos, pankūkās - kur tik ne. Bet šoreiz apkopojām tieši košu zupu izlasi. 

Ja baidies no nātru dzelšanas, der atcerēties, ka termiska apstrāde tās padara maigas un nav nekāda sadzelšanas riska.

Nātru lapas satur vitamīnus - C, K, B grupas, karotīnu, kalciju, dzelzi, selēnu, flavonoīdus, organiskās skābes un citas vielas, bet jāņem vērā, ka, lapiņas karsējot, daļa labo vielu zūd.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu