Zupas ir ļoti iecienīts ēdiens, īpaši gada aukstajos mēnešos. Katlu nereti izvēlas tādu lielāku, jo nav noslēpums, ka gardu zupu labprāt ēdam vairākas dienas un dažas no tām, atkārtoti sildot, kļūst vēl gardākas un ar piesātinātāku garšu. Bet, ak to skādi, kad paver katla vāku un sastopies ar faktu, ka zupa ir sabojājusies īsi pēc izvārīšanas.
Ir vairāki faktori, kuri paātrina zupas sabojāšanos. Zinot iemeslus, no tiem var izvairīties un izvārītā zupa būs svaiga ilgāku laiku - to varēs apēst, nevis izliet.
Ja gatavā zupā iemērksi mitru karoti, kuru, piemēram, tikko būsi nomazgājis, tas rada lielu risku, ka katliņa saturs drīz vien var sabojāties. Šķiet, ka uz karotes paliek tikai daži ūdens pilieni, taču pat tie, nonākot zupā, ievērojami samazina tās glabāšanas laiku. Kāds tam ir iemesls, nav zināms, taču fakts paliek fakts, un daudzas mājsaimnieces to apstiprina. Iespējams, vainīgas baktērijas, kas reizumis atrodamas nevārītā ūdenī.
Visas sagatavotās maltītes jāuzglabā ledusskapī pareizā temperatūrā. Ja zupu laikus neieliek ledusskapī, tajā sāk attīstīties baktērijas. Laika gaitā to skaits palielinās, tāpat kā atkritumproduktu daudzums, ko tās izvada. Tieši šīs vielas provocē fermentācijas procesus, un zupa saskābst.