Mīdijas jeb ēdamgliemenes - produkts, kurš varētu šķist ļoti ekskluzīvs, bet patiesībā ir kļuvis pat ļoti pieejams. Un vienaldzīgo nav - jo kāds būs liels cienītājs, bet cits šķīvja virzienā, kur redzamas šīs gliemenes, pat nepaskatīsies. Tomēr ir daudz jautājumu, īpaši tiem, kuri nolēmuši šo delikatesi pagatavot paši, - kā zināt, vai svaigas, kā sagatavot, kā pagatavot un pasniegt? “Re’chef” virtuves šefpavārs Ingmārs Ladigs mums palīdzēja ieviest skaidrību mīdiju pasaulē.
Abonentiem
Mīdijas jeb ēdamgliemenes: no iegādes līdz pasakaini gardai pasniegšanai
Padomos un receptēs dalās šefpavārs
Ir laba ziņa mīdiju cienītājiem! Mīdiju ir vairāk, nekā mēs spējam apēst, tās tiek audzētas lielos apjomos dabai draudzīgā veidā!
Mīdijas visas nav vienādas. Tās iedalās dažādos veidos, pēc augšanas veida, izmēra un, protams, garšas. Ziemeļu jūrās ir mazāks izmērs, dienvidu jūrās, siltākos ūdeņos izaug lielākas. Iegādājoties parasti ir norādīts ražotājs.
Pie mums nopērkamas norvēģu mīdijas, dāņu, īru un spāņu. Pēdējās ir lielākas un gaļīgākas.