Pūdētās siļķes izaicinājums: kā to ēst parezi, lai nebūtu jāpiedzīvo vilšanās (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock/ TVNET kolāža

Latviešiem garšo asinsdesa, nēģi un rozā aukstā zupa - ēdieni, ko daudzi ārzemnieki uzskata par dīvainiem. Arī zviedru ēdienkartē netrūkst dažādu pārsteigumu, no kuriem atpazīstamākā delikatese ir pūdētā siļķe jeb “surströmming”, kas iemantojusi visai divdomīgu slavu.

Internetā atrodami daudzi video, kur cilvēki, to degustējot, spiež ciet degunu un cīnās ar augšup kāpjošo nelabumu, beigās padodoties un atzīstot, ka šis ēdiens ir nebaudāms.

Nereti vaina ir nezināšanā, kā tad pareizi baudāma šī specifiskā delikatese.

Viena no populārākajām kļūdām ir nepareiza bundžas atvēršana.

Pūdētās siļķes bundžu ieteicams atvērt ārpus telpām, turklāt ievietojot to ar ūdeni piepildītā spainī, lai izvairītos no smakojošās gāzes, kas izplūst atvēršanas brīdī.

Otra kļūda – ēst “pliku” pūdēto siļķi, kas ar dakšu “izzvejota” no bundžas. Vispirms to vajadzētu atbrīvot no asakām un sagatavot siļķei pienācīgas piedevas zviedru labākajās tradīcijās.

Foto: Marina Khlybova/Shutterstock

Polārmaizi pārziež ar treknu bezpiedevu krēmsieru, uz tā liek pūdētās siļķes gabaliņus, "piesedzot" ar kapātiem sīpoliem, dillēm un kartupeļu šķēlēm. Pareizi pasniegta pūdētā siļķe pēc garšas atgādina pikantu zilo sieru.

Veseli ēduši!

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu