Kad burciņa ledusskapī aizmirsta: kā noteikt, ka sinepes nav vairs ēdamas? (2)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Sinepes. Ilustratīvs attēls.
Sinepes. Ilustratīvs attēls. Foto: VladaKg03/Shutterstock.com

Katrā ledusskapī ir tādi produkti, kas tur mēdz pavadīt krietni ilgāku laiku nekā citi. Galvenokārt tās ir dažādas mērces un piedevas, kuras neizmantojam katru dienu vai arī tās nav jāizmanto lielā apjomā.

Viens no produktiem, kas ledusskapī mēdz būt ilgāk, noteikti ir sinepes. Īpaši tad, ja iegādātā burciņa ar pikanto saturu ir lielāka tilpuma. 

Pozitīvā ziņa ir tā, ka sinepes ir produkts, kurš glabājas un nesabojājas ilgi, ja tiek ievēroti šādi noteikumi:

pēc atvēršanas tās noteikti jāuzglabā ledusskapī, burciņai ir jābūt nosegtai ar vāciņu un jāizvairās no jebkuru citu produktu nokļūšanas tajā

jeb, lai tiktu pie pikantā garduma, ir jāizmanto tīri virtuves piederumi.

Tomēr nekas nav mūžīgs un arī sinepju lietošanas laiks var beigties. Uz katras burciņas, protams, ir jābūt norādītam derīguma termiņam, kas kalpo kā labs kontroles punkts, bet nākamajā dienā pēc termiņa beigām tās nebūs nelietojamas, ja būsi tās pareizi uzglabājis. Varbūt ne tik stipras garšas gan.

Vērā ņemams ir arī fakts, ka ne visas sinepes glabājas vienlīdz labi un ilgi. Tas tādēļ, ka ir atšķirīgi sinepju veidi. Tās, kuru gatavošanas procesā izmantots vairāk etiķa, glabāsies ilgāk, jo tas kalpo kā labs konservants.

Bet sinepes var arī sabojāties, kā jau minējām, neatkarīgi no termiņa. Kā secināt, ka tās lietot uzturā vairs nevajag? Tavas maņas būs tās, kas visu pateiks priekšā.

Trīs galvenās lietas, kurām pievērst uzmanību: krāsa, tekstūra un smarža.

Ja sinepes kļuvušas brūnas vai zaļas, ja sažuvušas vai gabalainas vai arī aromāts kļuvis ļoti spēcīgs, ass un nepatīkams - uzturā lietojamas tās vairs nav. Protams, ja redzami pelējuma gabali vai kādi citi jaunumi burciņā uzradušies, kas pirms tam tur nav bijuši, ir jāmet ārā.

Tomēr ir kāda kopīga lieta visiem sinepju veidiem, kuri ledusskapī pavadījuši ilgāku laiku un var radīt mulsumu, taču nekādi nenorāda, ka sinepes ir sabojājušās: noslāņošanās. 

Ja stingrāka masa ir nostājusies burciņas apakša, bet virspusē šķidrums, tas ir normāli un nenozīmē, ka produkts ir sabojājies. Atliek pirms lietošanas vien samaisīt.

Ja satraucies, ka ari tavām sinepēm vairs nav lemts ilgs mūžs, labāk garšīgi izlieto, nevis izmet. Receptes iedvesmai:

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu