Kā pagatavot piparkūkas ar ledeņu "lodziņiem"

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Privātais arhīvs

Piparkūkas ir viens no iecienītākajiem Ziemassvētku našķiem. Svētku gaidīšanas laiks nav iedomājams bez šo kārdinoši brūno un kraukšķīgo cepumu smaržas, kas piepilda māju, radot īpašu noskaņu. Lai iedvesmotu jūs garšīgiem virtuves eksperimentiem, atklāsim vienkāršu paņēmienu, kā izcept neparastas un ļoti glītas piparkūkas ar ledenes “lodziņu”.

Skaisto un neparasto ideju iekausēt piparkūkas vidiņā ledenes savā “Facebook” lapā iesaka “Meijas un Hevansones dietoloģija”. Tiek norādīts, ka šim nolūkam der jebkuras ledenes, piemēram, “Bārbeles” vai tām līdzīgas konfektes. 

Darbu gaita

Vispirms izrullē piparkūku mīklu, tad ar formiņām izspiež vai ar nazi izgriež vēlamās formas piparkūkas ar cauriem vidiņiem. Saliek tās uz cepešplāts, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru.

Piparkūku caurajos vidiņos saliek ledenes – atkarībā no piparkūkas lieluma, var likt veselas ledenes vai ar gaļas āmuriņu sadauzīt tās mazākos gabaliņos, iepriekš ieliekot polietilēna maisiņā.

Svarīgi cept piparkūkas iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, tad ledenes izkusīs un “smuki uzburbuļos”. Cepot 180 grādos, ledenes izkusīs, bet neveidosies glītie burbulīši.

Gatavo cepienu izņem no krāsns. Atdziestot ledenes piparkūku vidiņos veidos skaistus “stikla lodziņus”.

Šādas skaistas piparkūkas var izmantot dāvināšanai vai eglītes rotāšanai.

Jauku un garšīgu svētku gaidīšanas laiku!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu