Veselīgākais variants būtu majonēzi gatavot pašam un tad pievienot salātiem, jo tad būsi drošs par to, no kā šī mērce tapusi. Bet ne visi prot pagatavot savu majonēzi un ne visi grib ekstra darbiņu, kas ir ļoti labi saprotams, īpaši reizēs, kad rindā gaida vēl vairāku ēdienu pagatavošana.
Tomēr ir kāds mazs knifs, kā samazināt izmantotās majonēzes daudzumu, tajā pašā laikā būt drošs, ka katra salātu kārta būs saņēmusi to un garša necietīs.
Kas jādara? Jāsarūpē visi ierastie produkti - jāsagriež vai jāsarīvē, kā nu kuram labāk garšo, un jāsaber sākumā katra sastāvdaļa savā bļodiņā. Jo, pirms visu liek kārtās,
katrai sastāvdaļai pieliek nedaudz majonēzes un samaisa.
Tā panāksi, ka katrā kārtā būs mērce, kas būs rūpīgi iemaisīta, un izslēgsi risku, ka salāti pludos majonēzes pārpilnībā.
Tad atliek tikai visu sakārtot bļodā kā ierasts un ļaut dažas stundas garšām savienoties.