Lai siļķe nepeld majonēzē: kā samazināt majonēzes daudzumu salātos, nesabojājot garšu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Siļķe kažokā. Ilustratīvs attēls.
Siļķe kažokā. Ilustratīvs attēls. Foto: BearFotos/Shutterstock.com

Ir jau taisnība, ka ar veikalos pirktu majonēžu lietošanu uzturā aizrauties nevajadzētu. Bet nav arī tā, ka tūdaļ notiks kas slikts, ja svētkos uzēdīsi salātus, kuri nav sajaukti ar olīveļļu, bet gan ar majonēzi. Pie tam - ir salāti, kuri ar majonēzi vienkārši garšo labāk. Vieni no tādiem salātiem - siļķe kažokā.

Veselīgākais variants būtu majonēzi gatavot pašam un tad pievienot salātiem, jo tad būsi drošs par to, no kā šī mērce tapusi. Bet ne visi prot pagatavot savu majonēzi un ne visi grib ekstra darbiņu, kas ir ļoti labi saprotams, īpaši reizēs, kad rindā gaida vēl vairāku ēdienu pagatavošana.

Tomēr ir kāds mazs knifs, kā samazināt izmantotās majonēzes daudzumu, tajā pašā laikā būt drošs, ka katra salātu kārta būs saņēmusi to un garša necietīs.

Kas jādara? Jāsarūpē visi ierastie produkti - jāsagriež vai jāsarīvē, kā nu kuram labāk garšo, un jāsaber sākumā katra sastāvdaļa savā bļodiņā. Jo, pirms visu liek kārtās,

katrai sastāvdaļai pieliek nedaudz majonēzes un samaisa.

Tā panāksi, ka katrā kārtā būs mērce, kas būs rūpīgi iemaisīta, un izslēgsi risku, ka salāti pludos majonēzes pārpilnībā.

Tad atliek tikai visu sakārtot bļodā kā ierasts un ļaut dažas stundas garšām savienoties.

Lai garšīgi!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu