Siļķes kažokā alternatīva - kārtainie salāti ar siļķi un kausēto sieru

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Chudo2307/Shutterstock.com

Zaļumu, kausētā siera un siļķes kombinācija ļaus izbaudīt pavisam jaunas garšas.

Jā, taisnība - klasiskos salātus "Siļķe kažokā" nav iespējams aizstāt un tie būs kā zvaigzne uz visdažādāko svinību galda, tomēr, ja bietes neiet pie dūšas vai līdzās klasikai gribas pasniegt ko jaunu, kur neatņemama sastāvdaļa arī kartupeļi un siļķe, bet garšu notis tomēr atšķiras, ir vērts izmēģināt recepti, kuru piedāvā portāls "Focus". 

Tev vajadzēs:

  • 2 siļķu filejas;
  • 5 cieti vārītas olas;
  • 3 vārītus kartupeļus;
  • 1 sīpolu
  • 100 gramus marinētu gurķu;
  • 50 gramus lociņu;
  • 2 tējkarotes etiķa 9%;
  • 3 tējkarotes cukura
  • 150 gramus kausēta siera;
  • majonēzi;
  • sāli un piparus pēc garšas.

Pagatavošanas gaita

Sīpolu nepieciešams iemarinēt. Sākuma nomizo, sagriež neliela izmēra gabaliņos, pārlej ar ūdeni tik daudz, lai tie būtu nosegti, pievieno etiķi, cukuru un samaisa. Atstāj iemarinēties. Jo ilgāk sīpols būs marinādē, jo izteiktāka būs garša, bet gana būs arī ar kādu nepilnu stundu.

Vārītu un notīrītu kartupeli atbrīvo no mizas un sarīvē uz rupjās rīves. Tā būs salātu pirmā kārta. Kartupelim uzber sāli, ja kārojas, papildina ar tīkamām garšvielām un pārziež ar majonēzi.

Sīpoliem nolej marinādi un liek virsū kartupeļu kārtai.

Tālāk smalki sagriež siļķu filejas kubiņos, liek kā nākamo kārtu, arī pārziežot ar majonēzi.

Vārītas olas sadala dzeltenumos un baltumos. Baltumus uzrīvē zivs kārtai, papildina ar majonēzi. Virsū ber sasmalcinātus lociņus.

Tad sagatavo kausētā siera masu. To sarīvē vai, ja ir pietiekami mīksts, tad ar dakšiņu sajauc kopā ar smalki sarīvētiem marinētiem gurķiem un pavisam nelielu devu majonēzes. Šo kārtu uzziež uz lociņu kārtas.

Pēdējā kārta - olu dzeltenumi.

Pagatavotos salātus, vēlams segtus ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz trīs stundām ievilkties.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu