Jau astotā gardēžu sezona: Kuldīgas restorāna nedēļa būs!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Inese Krone

Kuldīgas restorānu nedēļa šogad norisināsies astoto sezonu pēc kārtas un jau kļuvusi par gardēžu ikgadēju tradīciju ne tikai kuldīdzniekiem, bet arī pilsētas viesiem. Šogad Kuldīgas restorāna nedēļa notiks no 5. līdz 11. decembrim, kuras laikā četrpadsmit Kuldīgas un tās apkārtnes restorānos un kafejnīcās varēs baudīt svētku laikam sagatavotos piedāvājumus par draudzīgu cenu – divu ēdienu maltīte par 12 eiro un trīs ēdienu maltīte par 17 eiro.

Kuldīga viennozīmīgi ir vērā ņemams Latvijas gastronomijas galamērķis ārpus Rīgas, ar labu un daudzveidīgu piedāvājumu – pilsētā un tās apkārtnē ir vairāk nekā 30 ēdināšanas uzņēmumi. “Gastronomija ir Kuldīgas neatņemama sastāvdaļa, un restorānu vai kafejnīcu apmeklējums nav tikai stāsts par ēšanu, bet ļauj ne tikai pilsētas viesiem, bet arī pašiem kuldīdzniekiem atklāt Kuldīgas vietējo kultūru caur garšu pieredzi,” stāsta “Bangert`s” īpašnieks Artis Rozītis, kurš Kuldīgas restorāna nedēļā piedalās jau kopš pirmsākumiem.

Foto: Inese Krone

Kuldīgas restorānu nedēļa aizsākās 2017. gada pavasarī kā eksperimentāls pasākums ar 11 dalībniekiem – no kuriem šī gada restorānu nedēļā piedalīsies četri, bet pārējie ir Kuldīgas restorānu nedēļas jaunpienācēji. “Kuldīgas restorānu nedēļa pirms pieciem gadiem bija kā aizraujošs ceļojums nezināmajā. Šobrīd tā ir pieredze un izaicinājums vienlaikus. Katra no restorānu nedēļām ir citāda, tādēļ jo interesantāk ir tajā piedalīties un nemainīgi gūt jaunus iespaidus,” stāsta Santa Cine, restorāna “Goldingen Room” īpašniece.

Šogad 14 restorānu nedēļas dalībnieki vienojošies kopīgā mērķī – vienu nedēļu īpašu uzmanību veltīt savai Kuldīgas garšai – kādam iedvesma radusies no bērnības atmiņām un tiks gatavots pēc vecmāmiņas receptes, kura reiz arī bijusi pavāre, citam Kuldīgas garša meklējama latviskās virtuves tradīcijās, bet vēl kāds iedvesmojas garšu pasaulē no dabas un Latvijas gadalaikiem.

“Bērnības atmiņās ir viegli atgriezties caur smaržu un garšu pasauli. Un šīs siltās sajūtas, kas rodas, atceroties bērnību, Kuldīgas restorānu nedēļā piedāvāsim sajust caur citādākiem ēdieniem, nekā ierasti gatavoja vecāki vai vecvecāki, bet noteikti ar tām pašām sajūtām kā bērnībā!” skaidro Žanis-Raivo Behmanis, restorāna “Strauss un Kaza” šefpavārs.

Foto: Inese Krone

Restorānu nedēļa ir lieliska iespēja, lai pie viena galda satiktos ģimenes, darba kolektīvi, draugi vai sen nesatiktas paziņas un ne tikai – tas ir kopējais prieks un svētku sajūta arī pašiem restorāniem! “2017.gadā bijām nofinišējuši savu pirmo eksperimentālo sezonu, guvuši pārliecību par savām spējām un vēlējāmies jaunus izaicinājumus. Pirmā restorānu nedēļa “Pilskrogam” bija ārkārtīgi veiksmīga, tāpēc ar prieku piedalījāmies visās nākamajās. Šogad piedalīsimies atkal, jo restorānu nedēļa mums tāpat kā apmeklētājiem, ir svētki. Pēc restorānu nedēļas maratona vienmēr esam pozitīvi uzlādēti, lai gan noguruši, bet vienmēr guvuši prieku no labām emocijām un foršās kņadas,” sajūtās dalās “Pilskroga” īpašniece Agnese Grundmane.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu