Ģeniāli vienkāršs veids, kā izcept sulīgu lasi (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Privātais arhīvs

"Kad tev mājās nekā nav – izņem no ledusskapja Baltijas jūrā ķertu lasi, izej dārzā un saplūc mārrutka lapas," leģendārā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa spārnoto izteikumu interpretē "Mārlapiņu" saimnieks Māris Lapiņš, atklājot ģeniāli vienkāršu veidu, kā izcept nevainojami sulīgu lasi.

Māris, kurš ir zināms kā mārrutku pavēlnieks, uzskata, ka ir gana daudz iemeslu, lai katrā Latvijas dārzā vai mazdārziņā kuplotu pa mārrutkam: "Tas ne tikai skaisti izskatās un der gurķu marinēšanai, bet

mārrutku lapas var izmantot arī folijas vietā, grilējot zivis, gaļu vai dārzeņus."

Leknās un aromātiskās lapas palīdz saglabāt grilējamo produktu sulīgumu un piešķir tiem burvīgu garšu.

Šoreiz Māris izmantoja laša filejas steikus, bet pēc līdzīga principa var grilēt arī veselas zivis vai, piemēram, vistas filejas -  tad būs nepieciešamas attiecīga izmēra mārrutku lapas.

Darbu gaita

Sagatavo eļļu un zaļumus, kas tai mirklī dārzā ir pieejami. "Mums bija dilles un platloku sīpols. Pēc garšas tas atgādina ķiploku - fantastisks augs, mūsu ģimenē tas ir topā."

Liek lasi uz mārrutka lapas, pievieno mazliet sakapātu zaļumu, pārkaisa ar sāli un pipariem. Neko vairāk. Ietin zivs gabaliņus lapā, veidojot vīstoklīšus, liek uz grila un cep līdz gatavībai.

Foto: Privātais arhīvs

Ja nav pieejams grils, var droši izmantot cepeškrāsni - rezultāts jebkurā gadījumā būs izcils.

Izņem lasi no vīstoklīša un bauda sulīgo, aromātisko rezultātu

Labu apetīti!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu