Kūka, čipsi un vīns: kurš ir mazākais "ļaunums"?

CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Marina Andrejchenko/Shutterstock.com

Vai esi kādreiz aizdomājies par to, ka ne visi našķi, ko ēdam, ir vienlīdz neveselīgi? Kūkas, čipsi un vīns ir populārākās lietas, kas nāk prātā, ja domājam par to, no kā atteikties, ja ievērojam diētu. Fitnesa trenere palīdzēja mums tikt ar šo skaidrībā.

*Alkohols nav ieteicams, protams, nekādās devās, bet mēs to izskatām kā daļu no kaloriju satura un svara zaudēšanas procesa.

Sertificēta fitnesa trenere, fitnesa nutricioloģe, starptautiska svara zaudēšanas projekta vadītāja Jekaterina Malnača sarindoja secībā no lielākā ļaunuma uz mazāko: 

kūka, čipsi, vīns.

"Vīns ir mazākais ļaunums. Tajā pat ir kaut kas noderīgs. Ja runājam par sauso vīnu, tad to var dzert un dažreiz pat ieteicams. Glāzi sarkanvīna - bez problēmām. Divas nedēļā - arī.

Kūkas ir pilnīgs murgs. Šis produkts dabā neeksistē.

Tauki un cukuri kopā – šo ēdienu cilvēks mākslīgi izdomājis, mūsu organismam šāds ēdiens ir liels šoks un nogulsnējas tur, kur nevajag.

Arī čipsi ir sliktie tauki, bet tajos vismaz nav tāds lērums cukura," stāsta Malnača. Viņa atzīmē, ka, runājot par vīnu, svarīgi arī, lai uzkodas tam būtu ar zemu tauku saturu un nekaitīgas. Dzert vīnu "bez nekā" arī nav labākā ideja.

Vairāk vērtīgu uztura padomu lasi šeit:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu