Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Zvejnieksvētkiem par godu: padoms, kā ātri, bez liekas ķēpas izcept kaudzi mazu zivtiņu

Ilustratīvs attēls. Ceptas zivis.
Ilustratīvs attēls. Ceptas zivis. Foto: Olga Bondas/Shutterstock.com

Mazas, kraukšķīgi saceptas zivtiņas ir īsta bauda, vai ne? Īpaši tad, ja viss, kas jādara, ir - jāēd. Bet ja pašam vēl jātīra, jāķidā, jāpanē un jācep - beigās nogurums, nekārtīga virtuve un nekādas apetītes.

Sīko zivtiņu un panēšanu un izcepšanu var padarīt krietni vienkāršāku un ātrāku, izmantojot visparastākos koka iesmiņus!

Kad zivtiņas ir izķidātas un nomazgātas, saver tās uz koka iesmiņiem - dur aptuveni zivs muguras viducī uz vēdera pusi (vai pretēji), saverot tik daudz zivtiņas uz viena iesma, lai tās visas labi iegultos tevis izvēlētajā pannā. 

Ja nepieciešams, iesmu garumu vari arī saīsināt.

Foto: Gulsen Ozcan/Shutterstock.com

Kad visas zivis savērtas uz iesmiem, apvārti tās miltos un liec cepties sakarsētās taukvielās, līdz gatavas.

Pasniegt vari gan ar visiem koka iesmiņiem, gan arī katru zivtiņu uzmanīgi no iesma noņemot, lai to nesalauztu. 

Liec aiz auss - šajā nedēļas nogalē jeb 9. jūlijā atzīmējam Jūras svētkus jeb Zvejnieksvētkus - plaša pasākuma programma teju katrā piejūras pilsētā un ciemā. 

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu