Nevar noliegt, ka produktu panēšana ir gana ķēpīgs pasākums. Bet taisnība arī, ka miltos apvārtītas un tad kārtīgi saceptas zivtiņas ir pasakains gardums. Vai var visu paveikt raiti un viegli?
Kā bez liekas šmuces apvārtīt miltos lielu daudzumu mazu zivtiņu?
Tradicionāli notīrītās zivtiņas saliekam vienā bļodā, tad šķīvī beram miltus un sākam panēšanu. Kāds tam ir rezultāts? Milti mēdz birt pāri šķīvja malai, liekot no šķīvja uz pannas - nobirst vēl daļa miltu uz virtuves letes. Šmuce pamatīga un arī laiks tiek patērēts gana, kamēr katru zivtiņu, īpaši ja tās smalkas, no katras puses rūpīgi apvārtām miltos.
Bet procesu var paātrināt un padarīt mazāk nekārtīgu.
Tev būs nepieciešamas notīrītas un cepšanai sagatavotas zivis, milti un tīrs maisiņš (var izmantot arī papīra, bet jārēķinās, ja jāpanē liels zivju daudzums, maisiņš var samirkt un tas būs jānomaina).
Kas jādara? Ieber nedaudz miltu maisiņā, liec iekšā vairākas zivtiņas - tā, lai maisiņš nav pārāk pilns. Aizspied tam galu un viļā zivtiņas, līdz tās vienmērīgi noklājušās ar miltiem. Un tad ņem ārā no maisiņa un cep.
Receptes iedvesmai: