Kolrābja mikrozaļumus var pievienot salātiem, zupām, kā arī lietot uz maizītēm.
4. Rukola - gremošanas veicināšanai, asinsrites uzlabošanai, nervu sistēmas nostiprināšanai un enerģijai
Rukolas dīgstos ir C, B1, B6 un B2 vitamīni, kā arī aminoskābes un minerālvielas - kālijs, kalcijs, dzelzs, magnijs un fosfors. Tāpat tie ir bagāti arī ar šķiedrvielām, olbaltumvielām, enzīmu un omega-3 taukskābēm. Rukolas dīgsti veicina gremošanu, organisma attīrīšanos un detoksāciju, kā arī stiprina imūnsistēmu, uzlabo asinsriti un nostiprina nervu sistēmu. Tie ir izcils enerģijas avots.
Rukolas dīgstiem piemīt rūgtena un sinepēm raksturīga asa garša, kā arī riekstu aromāts, tāpēc rukola lieliski iederas salātos un kā piedeva gaļas ēdieniem. Svaigā veidā rukolas dīgstus var pievienot salātiem, makaronu ēdieniem, mērcēm, sieriem, olām un biezpienam.
5. Kviešu zelmenis - organisma attīrīšanai, imūnsistēmas un ādas stāvokļa uzlabošanai
Kviešu zelmeni noteikti varētu saukt par pašu vērtīgāko no visiem mikrozaļumiem. Tas satur 17 aminoskābes, dažādas minerālvielas, mangānu, cinku, magniju, kalciju un dzelzi. Kviešu zelmenī ir vairāk C vitamīna nekā apelsīnos un divreiz vairāk A vitamīna nekā burkānos. Kviešu zelmenis palīdz attīrīt organismu, veicina un palīdz uzlabot imūnsistēmu un ādas stāvokli.
Vislielākā uzturvērtība ir kviešu zelmeņa sulā, tādēļ labāk to izmantot tieši sulas veidā, pievienojot to veselīgiem kokteiļiem, smūtijiem un sulām. Lietot šos veselīgos dzērienus būtu ieteicams no rīta, tukšā dūšā. Enerģētiskās vērtības ziņā tie noteikti aizstās kafiju.
6. Melisa jeb citronmētra - cīņai pret vīrusiem
Melisa bieži slavēta kā pretbakteriāls līdzeklis ar pretvīrusa īpašībām, ko nereti mēdz izmantot arī kā nomierinošu līdzekli. Melisa satur A, E un D vitamīnus, kā arī kalciju, magniju, kāliju un fosforu.
Melisa lieliski derēs kokteiļiem, smūtijiem un desertos. Sava krāšņā izskata dēļ to var izmantot arī kā dekoru jebkuram ēdienam.