Ko likt blenderī, lai smūtijs tīkami biezs un krēmīgs?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: baibaz/Shutterstock.com

Labi pagatavots smūtijs var būt gards veids, kā sākt dienu. Bet, ja tas ir pārāk šķidrs un ūdeņains, tas var nebūt pietiekami sātīgs vai tekstūra var nebūt baudāma.

Smūtijs ir viegli pagatvojams, garšīgs variants baudīšanai no rīta, pēc treniņa vai kā pēcpusdienas uzkoda. Ar smūtija palīdzību var "iesaiņot" iespaidīgu daudzumu uzturvielu vienā glāzē. Un daudziem cilvēkiem smūtija biezums var nozīmēt atšķirību starp labu smūtiju vai tādu, kas der vien izliešanai kanalizācijā.

Kādas sastāvdaļas izmantot, lai gards un ar lielisku tekstūru.

Saldētas sastāvdaļas

Saldētu sastāvdaļu izmantošana ir vienkāršākais veids, kā iegūt biezu konsistenci, gatavojot smūtiju. Augstais ūdens saturs augļos un dārzeņos liek tiem kristalizēties, kad tie tiek sasaldēti, nodrošinot sastāvdaļām papildu stingrību un struktūru.

Bet der atcerēties, ka saldētu sastāvdaļu blendēšanas pamatnosacījums ir patiesi labs un jaudīgs blenderis, kas varēs ar tam uzticēto darbiņu tikt galā.

Šķiedraini augļi un dārzeņi

Saldētas sastāvdaļas labi palīdz kokteiļus sabiezināt, taču, izvēloties augļus un dārzeņus ar augstu šķiedrvielu saturu, tas var uzlabot pagatavoto maisījumu garšu un padarīt tos vēl biezākus.

Augļiem, piemēram, banāniem, mango, ananasiem un persikiem, salīdzinājumā ar citiem augļiem ir lielākas sabiezēšanas īpašības. Tas ir tāpēc, ka tiem ir biezāks augļa mīkstums, un, to sasmalcinot, tiek iegūts garšīgi biezs un krēmīgs smūtijs.

Dārzeņi, kas kokteiļiem var pievienot uzturvielas un tekstūru, ir burkāni, ziedkāposti, selerijas, vārītas bietes, vārīts ķirbis un jauni lapu zaļumi. Tie ir laba izvēle, jo tajos ir daudz šķiedrvielu, un lielākā daļa būtiski neietekmēs smūtija pamatgaršu.

Čia sēklas

Čia sēklām ir želatinizējošs efekts, kas var palīdzēt sabiezēt smūtiju. Taču pēc pievienošanas smūtijam var paiet līdz 20 minūtēm, kamēr sēklas absorbē šķidrumu un nodrošina saželējošu efektu.

Ja tev ir laiks pagaidīt, sagatavotajam smūtijam var pievienot apmēram ēdamkaroti sēklu un ievietot to ledusskapī uz 20 minūtēm.

Grieķu jogurts

Jogurts var būt vēl viens veids, kā smūtijam pievienot biezumu un krēmīgumu, īpaši, ja to izmanto, lai aizstātu daļu no šķidruma, ko parasti pievieno. 

Šī sastāvdaļa kalpo arī kā papildu proteīns.

Avokado

Svaigi un saldēti avokado ir vēl viena lieliska iespēja smūtiju biezināšanai. Avokado gabaliņu sasaldēšana ir lielisks veids, kā pagarināt jebkura avokado lietošanas laiku.

Proteīna pulveri

Pateicoties miltiem līdzīgajai konsistencei, proteīna pulveris ir vēl viena iespēja iebiezināt smūtiju. Bonuss - palielinās olbaltumvielu saturs dzērienā.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu