Ja, olu pārdalot uz pusēm, cerētas saules dzeltenās krāsas vietā ieraugi zilpelēku dzeltenumu, zini – ola nav sabojājusies.
Tā gluži vienkārši ir pārvārīta. Arī šādas ola uzturā ir lietojamas, taču gaišas un skaistas olas iegūsi tad, ja ievērosi precīzu olu vārīšanas laiku.
Cieti vārītām olām parasti pietiek ar desmit minūtēm verdošā ūdeni, mīkstu dzeltenumu iegūsi, vārot īsāku laiku. Protams, olu vārīšanas laiks ir atkarīgas arī no olas lieluma, taču arī lielās olas nav jāvāra ilgāk par 15 minūtēm, skaidro uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
Skaidrs, ka Lieldienu laikā ļoti iespējams olas pārvārām biežāk nekā ikdienā, jo primāri domājam par greznu čaumalu. Rēķinies ar to, ka atstājot olas novārījumā, kas ir karsts, ola turpina gatavoties, tāpēc ar zilpelēku viducīti var nākties saskarties vairāk neka gribētos.