Vai var ēst makaronus un neuzņemt liekus kilogramus? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Yulia von Eisenstein/Shutterstock.com

Vai ir iespējams ēst makaronus, nenodarot kaitējumu auguma aprisēm? Veselīga uztura speciāliste no Austrālijas apgalvo, ka var, un paskaidro, kur slēpjas makaronu ēšanas lielākais ļaunums.

Dažas tasītes vārītu makaronu satur gandrīz visu cilvēkam, kurš piekopj mazkustīgu dzīvesveidu, nepieciešamo ikdienas ogļhidrātu devu, Sūzija Barela saka portālam "7 News". Paši par sevi makaroni neapdraud figūru, lielākais posts ir vairākās detaļās, kuras der apzināties.

Lielāko kaloriju daudzumu makaronu ēdienos veido mērces un piedevas, ar kurām tos ēd. Liels skaits mērču satur daudz tauku (piemēram, pesto vai saldā krējuma mērces). Tieši tauku un ogļhidrātu kombinācija liek cilvēkam, uzņemt papildu kilogramus.

Vēl viens būtisks faktors - makaronu dzimtenē Itālijā tos pasniedz nelielās porcijās, tāpēc itāļiem izdodas neaptaukoties. Daudzās citās valstīs porcijas ir pārāk lielas, tāpēc cilvēki pārēdas un līdz ar to, kombinācijā ar mazkustīgu dzīvesveidu pieņemas svarā.

Lai saglabātu skaistas auguma aprises un labu veselību, ieteicams izvēlēties pilngraudu makaronus vai dārzeņu bāzes alternatīvas un rūpīgi sekot līdzi porciju izmēriem. Ēst var visu - tikai ar mēru!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu