Dzirdot vārdu kebabs, vairums no mums iztēlojas liellopa vai vistas gaļas gabaliņus, pildītus kādā maizītē, piemēram lavašā, kopā ar bagātīgu devu dārzeņu un mērcēm. Tomēr ar kebabiem nav tik vienkārši.
Uz iesma un īpašās maizītēs: 12 sātīgu kebabu receptes
Pēc definīcijas kebabs ir grilēta vai cepta gaļa Āzijas, Tuvo austrumu gaumē. Izvēle lielākoties krīt par labu jēra, liellopa vai vistas gaļai. Retāk arī zivs. Cūkgaļu tradicionāli neizmanto, kas saistīts ar reliģiskajām nostādnēm kebabu izcelsmes vietās, kura paredz cūkgaļas izslēgšanu no uztura, tomēr, ir arī receptes ar cūkgaļu, papildinot tās ar Āzijai un Tuvajiem austrumiem raksturīgām garšvielām.
Gaļa kebabiem var būt gan malta, gan gabalos. Būtiskākais - to ierasti grilē vai cep uz iesmiem. Pasniedz atsevišķi iesmus ar lavašu un svaigiem dārzeņiem un krēmīgam mērcēm vai arī visus labumus pilda iekšā lavašā, tortiljā vai citā maizītē pēc izvēles. Izvēlies savu recepti un ieplāno kebaba gatavošanu!