Maltā gaļa ir iecienīts produkts, kuru visdažādākajos veidos izmanto saimnieces un saimnieki, lai pagatavotu virkni dažādu ēdienu - tiek ceptas tik ļoti iemīļotās kotletes, to pilda pankūkās, veļ bumbiņās un peldina gardās mērcēs vai vāra frikadeļu zupu. Protams, nevar aizmirst arī par sacepumiem. Bet steigā bieži veikalos pērkam jau samaltu gaļu, un te brīnums - maltā gaļa un maltās gaļas masa. Skaidrojam, ar ko tās atšķiras un ko labāk izvēlēties.
Lai ieviestu skaidrību terminos, lūdzām Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākajai ekspertei Ingai Platpīrei skaidrojumu - ar ko tad atšķiras maltā gaļa no maltās gaļas masas un kā šo nosaukumu lietojums tiek regulēts.