Pievieno sāli, melnos piparus un visu samaisa, tad vēlreiz izlaiž cauri gaļas mašīnai. Tas jādara, lai šnicele uz pannas neizjuktu. Iegūtā masa ir kārtīgi, sirsnīgi jāizdauza ar dūrēm, lai dabūtu ārā gaisu, tad, šnicelei cepoties, maliņas neplaisās.
Formē šniceles. Ar mitrām rokām veido 114-gramīgas bumbiņas - tieši šāds svars bija noteikts šnicelei PSRS laika receptūrās. Uz virtuves dēlīša bagātīgi uzber rīvmaizi.
Bumbiņu apviļā rīvmaizē un ar paplatu virtuves nazi placina no abām pusēm līdz aptuveni 1 cm biezumam, vienlaikus pieplacinot arī maliņas, lai veidojas smuka kantīte.
Gatavai šnicelei ir jābūt plakanai. “Gaļai sanāks pieklapēt klāt nedaudz rīvmaizes, bet nesatraucieties, tas rezultātā dos to kraukšķīgo zeltaino garoziņu. Agrāk veidoju šniceli lāsītes formā, bet tas nav obligāti,” norāda Andis. Viņš brīdina, ka, formējot šniceles, to malās nekādā gadījumā nedrīkst atstāt plaisas!
Šniceles cep, liekot uz pannas iepriekš sakarsētā eļļā, no abām pusēm līdz zeltaini brūnai garoziņai.
10 gardas receptes meklē te: