Kā sagatavot lapas kāpostu tīteņiem: divi pārbaudīti knifi — sliņķiem un steidzīgajiem (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Kāpostu tītenīši ar sulīgu pildījumu, kas pasniegti ar vēsu skābo krējumu, ir īsts ziemas sezonas komforta ēdiens. Bēda tikai, ka, jau iedomājoties vien par laikietilpīgo un piņķerīgo kāpostlapu sagatavošanas procesu, pāriet visa kāre pēc tīteņiem. Liekot lietā divus pārbaudītus knifus, sagatavot kāpostu lapas būs vienkāršāk par vienkāršu. Mēs šīs metodes notestējām un galvojam, ka padomi patiešām strādā!

Ātrākais veids — mikroviļņu krāsns metode

Ja tev mājās ir mikroviļņu krāsns, tad tas ir ātrākais veids, kā sagatavot kāpostu lapas tīteņiem, jo viss process aizņems tikai dažas minūtēs tava dārgā laika.

Vispirms ar asu nazi izgriez kāposta kacenu, uzliec kāpostgalvu uz šķīvja, kopā ar visu šķīvi cieši notin to ar pārtikas plēvi 2-3 kārtās un liec krāsnī. Ieslēdz mikroviļņu krāsni uz 3 minūtēm, uzgriežot maksimālo jaudu.

Kāpostgalvu nevajadzētu tvaicēt ilgāk par 3 minūtēm, jo lapām jābūt pusgatavām.

Kad tas paveikts, iztin kāpostu no plēves, atdala lapas un izmanto, ja nepieciešams, pirms tīšanas iepriekš ar gaļas āmuriņu izdauzot biezākās dzīslojuma vietas pie lapu pamatnes.

Metode sliņķiem — saldēšana

Šī metode ir patiešām sliņķudroša, jo vienkāršāks veids kāpostlapu sagatavošanai pat nav iedomājams. Tiesa gan, ja vēlies gatavot tīteņus, jāsāk rīkoties jau dienu iepriekš, bet labā ziņa ir tāda, ka visu tavā vietā paveiks ledusskapis.

Un, tātad, darbu gaita:

atver saldētavu, ieliec kāpostgalvu, aizmirsti to līdz nākamās dienas rītam. No rīta izņem, ieliec piemērota lieluma bļodā un atstāj virtuvē uz galda.

Atgriežoties mājās, kāposts jau būs atkusis un lapas kļuvušas ideāli elastīgas un nelūstošas – nevainojami piemērotas tīteņu gatavošanai. Tiesa gan, vispirms tās ar asu nazīti būs jāatdala no kacena.

Zemāk atradīsi receptes kāpostu tīteņiem, lai jau šonedēļ varētu izmēģināt praksē jauniegūtās zināšanas. Raksti komentāros, kura metode tev šķiet ērtāka, vai atklāj savus kāpostu lapu sagatavošanas paņēmienus.

Veseli ēduši!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu