Kāpēc banāni nav labākā brokastu izvēle?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: ognennaja/Shutterstock.com

Ja no rīta vienmēr pietrūkst laika, iespējams, meklē iespējas ātrām brokastīm. Pirms darba jāapēd kaut kas tāds, kas dos nepieciešamo enerģiju, bet tajā pašā laikā nebūs pārāk kalorijām bagāts. Izklausās lieliski, bet ne vienmēr pa rokai ir šāds ēdiens. Tāpēc daudzi cilvēki ēd banānus, kurus sauc par "čempionu brokastīm", jo tie sniedz pietiekami daudz enerģijas, lai piesātinātu ķermeni.

Tomēr ir ieteikumi, ka vajadzētu izvēlēties cita veida brokastis. Banāns ir cukura bumba ar laika degli, kas tikai sabojās tavu diētu.

Ikviens zina, ka banānos ir daudz kālija, magnija un šķiedrvielu, kas ir labvēlīgi sirdij. Bet tā ir tikai daļa no stāsta. Šie augļi satur 25% cukura un ir diezgan skābēm bagāti.

Ja brokastīs neiekļauj neko citu kā tikai banānu, daudzas no augļa pozitīvajām īpašībām tiek zaudētas un tā vietā palielinās cukura līmenis asinīs un skābums organismā.

Banāni sniegs enerģiju, bet ļoti īsu laiku. Gana drīz atkal jutīsies noguris un izsalcis.

Lai labi justos un neriskētu ar liekiem kilogramiem, jāēd ne tikai banāni. Apvieno tos ar veselīgiem taukiem, garšaugiem vai jebkādām garšvielām. Piemēram, vari pievienot mandeļu vai kokosriekstu eļļu, grieķu jogurtu, čia sēklas, linsēklas, kanēli vai kurkumu. Var arī iekļaut banānus dažādos augļu smūtijos.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu