Pirms sāc vārīt krēmzupu, sagatavotos dārzeņus vēlams apcept augu eļļā vai sviestā, jo cepšanas laikā karamelizējas dārzeņos esošais cukurs un atklājas papildu garšas. Tādējādi zupa būs daudz aromātiskāka un ar piesātinātāku garšu.
Visērtāk būs dārzeņus apcept tajā pašā katliņā, kur tiks gatavota zupa, bet var izmantot arī citu metodi - tos pārslacīt ar eļļu un 15-20 minūtes cept cepeškrāsnī, vienā kārtā saliekot uz plāts. Kad dārzeņi apcepti, tos saber katlā, pārlej ar ūdeni vai buljonu un sautē 10-15 minūtes līdz gatavībai.
Izcilas krēmzupas noslēpums ir zīdaini krēmīgā tekstūra. Kad dārzeņi ir gatavi, tie jāsamaļ viendabīgā masā, izmantojot blenderi.
Blendera jaudai un kvalitātei ir liela nozīme. Ne visi rīki spēj teicami tikt galā ar šo šķietami vienkāršo darbiņu, un tādā gadījumā krēmzupa var sanākt graudaina, ar jūtamiem dārzeņu gabaliņiem. Šo kļūdu var glābt, pēc blendēšanas izberžot dārzeņu masu caur sietu.
Blendējot dārzeņus, tiem pakāpeniski pievieno saldo krējumu vai pienu. Krēmzupas garšu var dažādot, izmantojot augu pienus - mandeļu, auzu, sojas vai kokosriekstu. Ja neskaiti kalorijas, iemaisi zupā krēmsieru, maskarponi vai kausēto sieru. Savukārt zupas vēlamo biezumu var piekoriģēt, pievienojot buljonu.