/nginx/o/2020/11/09/13464667t1h9ae9.jpg)
Kraukšķīgs bekons ir iecienīts gan pie brokastu olām, gan kā labs papildinājums burgeros, salātos un ne tikai. Tā pagatavošana nav sarežģīta, bet ķēpīga, jo virtuve pēc tam ir taukiem noklāta. Bet ir kāda metode, kas ļauj no netīrības izvairīties.
Kraukšķīgs bekons ir iecienīts gan pie brokastu olām, gan kā labs papildinājums burgeros, salātos un ne tikai. Tā pagatavošana nav sarežģīta, bet ķēpīga, jo virtuve pēc tam ir taukiem noklāta. Bet ir kāda metode, kas ļauj no netīrības izvairīties.
Cepot bekonu pannā, ne tikai visa virtuve ir tauku lāsītēs, arī pats bekons šķiet treknāks un taukaināks.
Otra metode, kā gatavot bekonu, lai izvairītos no taukiem gan uz gaļas šķēlēm, gan virtuvē, ir tā gatavošana cepeškrāsnī. Bez jau minētajiem ieguvumiem tu vari pagatavot arī lielāku daudzumu vienā reizē, ja ir pietiekoši liela krāsns.
Kas jādara?
Kad bekons gatavs, ņem to nost no restītes, liec uz šķīvja, kur ieklāts papīra dvielis (tas uzsūks liekās taukvielas) un pasniedz pēc iespējas ātrāk.
Ja restīšu nav, šķēles var izkārtot arī pannā, tikai tad jārēķinās ar to, ka tās peldēs tauciņos, kas būs karstumā iztecējuši no katras gaļas šķēles.