Kraukšķīgs bekons un tīra virtuve - kā? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Kraukšķīgs bekons ir iecienīts gan pie brokastu olām, gan kā labs papildinājums burgeros, salātos un ne tikai. Tā pagatavošana nav sarežģīta, bet ķēpīga, jo virtuve pēc tam ir taukiem noklāta. Bet ir kāda metode, kas ļauj no netīrības izvairīties.

Cepot bekonu pannā, ne tikai visa virtuve ir tauku lāsītēs, arī pats bekons šķiet treknāks un taukaināks. 

Otra metode, kā gatavot bekonu, lai izvairītos no taukiem gan uz gaļas šķēlēm, gan virtuvē, ir tā gatavošana cepeškrāsnī. Bez jau minētajiem ieguvumiem tu vari pagatavot arī lielāku daudzumu vienā reizē, ja ir pietiekoši liela krāsns. 

Kas jādara?

  1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.
  2. Ieklāj cepamo papīru pannā (kādreiz var izlīdzēties arī ar foliju) - ja laba panna, var neko neklāt, bet šis punkts palīdzēs ar uzkopšanu pēc cepšanas, jo pie pannas nekas nebūs pielipis, piededzis un to izmazgāt būs vienkārši.
  3. Ievieto pannā cepeškrāsnij paredzētas restītes, tās nopūt vai nozied ar eļļu, lai bekons nepielīp.
  4. Uz restes vienmērīgi, ar atstarpītēm un vienā kārtā saliec bekona gabaliņus.
  5. Cep krāsnī, līdz zeltaini brūns. Vidēji tas aizņem 12 minūtes, bet laiks var mainīties atkarībā no bekona šķēlīšu biezuma.

Kad bekons gatavs, ņem to nost no restītes, liec uz šķīvja, kur ieklāts papīra dvielis (tas uzsūks liekās taukvielas) un pasniedz pēc iespējas ātrāk.

Ja restīšu nav, šķēles var izkārtot arī pannā, tikai tad jārēķinās ar to, ka tās peldēs tauciņos, kas būs karstumā iztecējuši no katras gaļas šķēles.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu