Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

6. vieta: Indukcijas plīts: lielākie ieguvumi un trūkumi

Raksta foto
Foto: ersin ergin/Shutterstock.com

Arvien biežāk gāzes plītis tiek nomainītas pret modernajām indukcijas plītīm, aiz sevis atstājot arī gana populārās elektriskās plīts virsmas. Ar ko īsti atšķiras elektriskā plīts no indukcijas un ar ko jārēķinās, ja plāno savai virtuvei iegādāties tieši to?

Ar ko atšķiras elektriskās plīts virsma no indukcijas?

Elektriskās plīts noslēpums ir sildelementi, kuri ar strāvas palīdzību sakarst un tālāk jau nodod siltumu pannām un katliem, kuros tad tiek gatavots ēdiens. Agrāk katlus lika uzreiz virsū šiem sildelementiem, tagad vairāk tiek lietotas modernās virsmas ar rūdītā stikla virsmu un karstums iet cauri tai.

Indukcijas plīts virsmā nav tā sauktā sildelementa. To aizstāj spole ar magnētisko lauku, kas rada virpuļstrāvu traukā.

Tādējādi var atšķirt divas šādas krāsns raksturīgās iezīmes: sildelementa neesamība un siltuma rašanās tieši uz metāla traukiem. Tam ir gan plusi, gan mīnusi. "Food in my room" skaidro, kādi!

Visu rakstu lasi šeit:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu