Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

2. vieta: Pannā ceptu kartupelīšu māksla: kas jāievēro, lai tie izdotos izcili?

Foto: Marina Santarovich/Shutterstock.com

Cepti kartupeļi ir ļoti garšīgs un daudzās mājās iemīļots ēdiens. Bet bieži saskaramies ar faktu, ka tie pielīp pie pannas, sadeg, daži gabaliņi izjūk, bet citi vēl cieti, vai arī tie nav tik zeltaini. No šādām situācijām var izvairīties, ja ievēro dažus noteikumus.

Jāsāk ar kartupeļu izvēli - pannā vēlams likt vienas šķirnes kartupeļus, jo dažādām šķirnēm atšķiras gatavošanas laiks, garša, tekstūra.

Lai ceptie kartupeļi izdotos izcili, iesaka nomizotus kartupeļus uz nakti noturēt ūdenī, lai atbrīvotos no cietes, bet gana būs arī ar divām stundām. Ja laika nav, tad kartupeļi jānomizo, jāsagriež un tad rūpīgi jānoskalo zem auksta, tekoša ūdens, bet pirms likšanas uz pannas jānosusina.

Vairāk lasi šeit:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu