Nekāda sviesta vai izlieta krējuma: kā veiksmīgi sakult gardu un gaisīgu putukrējumu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Tamara Kulikova/Shutterstock.com

Sakult putukrējumu, ko izmantot gardos desertos, kūkās un ruletēs, - kas gan tur varētu noiet greizi? Patiesībā - ļoti daudz kas. Tāpēc apkopojam galvenās lietas, kas jāņem vērā, lai viss izdotos ar pirmo reizi!

Izvēlies recepti, iegādājies visus produktus, nonāc līdz saldā krējuma sakulšanai putukrējumā un - hops - pēkšņi nekas vairs nav tā, kā bija plānots vai rakstīts receptē.

Kāds putukrējumu kuļ jau sazin cik ilgi un saturs bļodā nemainās, citam skaistu, baltu un gaisīgu putu vietā - sviests.

Ātri vien rodas jautājums - kas nogāja greizi? Svarīgi zināt galvenās nianses, lai saldā krējuma putošana rezultējas ar putukrējumu, nevis izgāšanos. Apkopojam svarīgāko, kas jāņem vērā, sākot ar produktu izvēli, beidzot ar pašu kulšanas procesu.

Svarīgas ir izejvielas. Jāizvēlas saldais krējums ar vismaz 30% tauku saturu. Jā, var sakult arī nedaudz zemāka tauku satura putukrējumu, pievienojot visādus uzlabotājus un stindzinātājus, bet rezultātus nebūs tik labs ne pēc garšas, ne tekstūras. 

Ja saldais krējums ir liesāks, bet jāmēģina saputot, var pievienot kādu lāsi citrona sulas - tai būtu jāuzlabo rezultāts.

Cukurs arī ir viena no putukrējuma sastāvdaļām. Var izmantot gan granulētu, gan pūdercukuru, bet labāk pūdercukuru vienkārša iemesla dēļ: ja ievērosi visus nosacījumus un putukrējums kulsies ātri, granulētais cukurs nepaspēs izkust un bojās galarezultātu.

Kad pievienot cukuru? Kad krējums jau nedaudz uzkults, un to dara pakāpeniski. 

Baltā pūdera pievienošana pašā sākumā var apgrūtināt putukrējuma sakulšanu.

Putukrējums mīl aukstumu. Ne ledainu un noteikti ne sasalumu. Ja krējums būs silts vai iepriekš bijis sasalis, putošanas laikā tas sāks slāņoties - iegūsim sviestu un sūkalas.

Ideāli, ja būsi krējumu dažas stundas noturējis ledusskapī.

Lai procesu vēl paātrinātu, iesaka atdzesēt arī bļodu, kurā putosi, un rīkus, ar kuriem to darīsi (putojamo slotiņu vai miksera lāpstiņas).

Putot ar roku vai mikseri - te līderi kvalitātei noteikt būs grūti. Lielākā atšķirība - laika ekonomija, izvēloties mikseri, bet risks ātrāk sakult sviestā. Viens gan skaidrs - ar blenderi to darīt noteikti nevajag.

Ja priekšroku esi devis mikserim, kulšanu sāc ar nelielu ātrumu, to pakāpeniski palielinot. Vienā reizē ieteicams kult ne vairāk kā 300 ml saldā krējuma.

Foto: Sorin Gheorghita/Unsplash

Putukrējuma gatavību nosaka ar aci, kad manāma cirkulācija ir beigusies. Pareizi saputotam krēmam vajadzētu saglabāt savu formu un neizplūst, kad uzlikts, piemēram, uz kūkas. Tomēr nepārspīlē. Pārāk ilgi putojot krējumu, būs nevis auzas, bet kārtīgs sviests!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu