Bietes ir viens trakoti gards un veselīgs dārzenis. Ierasti tās izvārām un tad nu gatavojam, kā kuram tīk. Bet vai zini, kāpēc iesaka bietes cept, nevis vārīt?
Kāpēc bietes cept folijā, nevis vārīt? (2)
Lielākais ieguvums biešu cepšanai, nevis vārīšanai, slēpjas tajā, ka tad biete neuzsūc ūdeni, tādējādi saglabā maksimāli piesātinātu garšu.
Kas jādara? Bietes rūpīgi jānomazgā, jānoslauka un katra sakne jāievīsta folijā. Liek cepešpannā un sūta "sildīties" 180 grādos jau iepriekš sakarsētā krāsnī.
Neliela izmēra bietīti nepieciešams cept apmēram stundu. Gatavību vari pārbaudīt ar zobu bakstāmo, bet uzmanies no karstā tvaika, kas izplūst no folijas.