Kāda saistība augļu un dārzeņu izcelsmei ar vitamīnu daudzumu tajos?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Iryna Kalamurza/Shutterstock.com

Vai esi kādreiz aizdomājies, kāpēc ēst sezonāli vietējos produktus ir daudz labāk nekā ievestos?

Kāds teiks - jāatbalsta vietējie ražotāji. Taisnība! Cits teiks - te labāk var izsekot, ar ko apstrādā/neapstrādā produktus. Iespējams, arī tāpēc. Bet ir vēl kāds ļoti labs iemesls - jā, protams, vitamīni, jo, kā izrādās, brīdī, kad auglis norauts no koka, oga noplūkta no krūma vai dārzenis izrauts no vagas, tajā tūlīt sāk samazināties visu vērtīgo vielu apjoms.

Te tad arī atbilde, kāpēc vietējie un sezonālie, - laiks no lauka līdz tavam šķīvim būs krietni īsāks un tu saņemsi no produkta pēc iespējas vairāk vērtīgu vielu.

Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone norāda: "Priekšroku noteikti vajadzētu dot vietējiem sezonālajiem produktiem, bet ir vērts ēst arī ievestos augļus un dārzeņus ziemā, jo citās valstīs ražas laiks atšķiras no mūsu platuma grādiem. Un, lai arī mazāk, vitamīni tomēr joprojām šajos produktos būs!"

Vairāk par vitamīniem un vai varam uzkrāt vitamīnus visai ziemai, lasi ŠEIT.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu