Kā cepeškrāsnī izcept, iespējams, kraukšķīgākos kartupeļus? (2)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Rudenko Alla/Shutterstock.com

Latvietis un kartupeļi ir teju nešķiramas vienības, un ja vēl izdodās kartupeļus pagatavot krāsnī tādus, ka no ārpuses tie pasakaini kraukšķīgi, bet iekšpusē maigi - blakus, ļoti iespējams, nobālēs arī kāds glaunāks restorāna ēdiens un priekšroka tiks dota kartupelīšiem.

Varētu likties - kas tad tur, izcept kartupeļus, bet, taisnības labad jāatzīst, ka tie ne vienmēr izdodas tieši tādi, kādus tos vēlamies redzēt uz saviem šķīvjiem.

Ja esam izlēmuši tos gatavot krāsnī, sagrieztus skaistās daiviņās, tad visdrīzāk vēlamies saņemt rezultātu, kas sevī ietver kraukšķīgu un garšām bagātu ārpusi, bet maigu iekšpusi. 

Protams, savu lomu spēlē kartupeļu šķirnes, bet, būsim godīgi, ne uz visiem iepakojumiem tās ir norādītas un ne vienmēr, vakarā, izskrienot veikalu, ir laiks un vēlme tajā iedziļināties. 

Bet ir kāds bet!

Lielākajai daļai saimnieču, plauktiņā pie garšvielām un citiem vērtīgiem produktiem, kas noder gatavošanas procesos, ir paslēpta rūpīgi savīstīta paciņa vai burciņa ar baltu, miltiem līdzīgu pulverīti jeb kartupeļu ciete.

Foto: Michelle Lee Photography/Shutterstock.com

Daudziem nebūs noslēpums, ka, izmantojot kartupeļu cieti var pagatavot fantastiski kraukšķīgu vistu, un, vai ziniet ko - arī kartupeļus. Un nav arī nekāda raķešu zinātne, jo kopumā jau visa pagatavošanas gaita ir labi zināma, tikai jāatceras par cieti.

Kas tev nepieciešams?

  • Kartupeļi;
  • Iecienītākās garšvielas kartupeļiem (piemēram, saldais paprikas pulveris, ķiploku pulveris, rozmarīns);
  • Kartupeļu ciete;
  • Sāls;
  • Eļļa.

Pagatavošanas process ir jau labi zināms: kartupeļus rūpīgi nomazgā un nosusina. Ja miziņa plāna, tad nemizo to nost un griež uzreiz daiviņās, cenšoties, lai visas daiviņas līdzīga izmēra.

Sagatavotos kartupeļus ber bļodā, kur tiem pievieno cieti. Cik daudz? Uz 10 vidēja izmēra kartupeļiem būs gana ar divām tējkarotēm. Visu rūpīgi samaisa. Tad papildina ar eļļu un garšvielām, vēlreiz samaisa.

Kārto kartupeļus uz cepamās plāts (labāk, ja tajā ieklāts cepamais papīrs, lai izvairītos no riska, ka kaut kas pielīp pie pannas) un cep iepriekš sakarsēta krāsnī 200 grādos 30 minūtes.

Kad laiks pagājis, kartupeļiem uzber sāli un cep vēl 10 minūtes vai, ja nepieciešams, nedaudz ilgāk. 

Kāpēc sali neber uzreiz? Jo sāls izvelk no dārzeņa mitrumu, kas traucē tam kļūt kraukšķīgam.

Un kad gatavs - atliek izvēlēties - baudīt kā atsevišķu ēdienu ar kādu gardu mērci vai pasniegt kā piedevu, piemēram, gaļai.

Lai izdodas un labi garšo!

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu