Kartupeļi un gaļa: vai tiem ir vieta uz viena šķīvja? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Tatiana Volgutova/shutterstock.com

Kartupeļi un gaļa - daudzu ģimeņu virtuvēs šī ir ļoti populāra kombinācija un nenoliedzami - garda. Vai šāda maltīte ir veselīga vai tomēr uz šķīvja būtu jābūt kam citam.

Sertificēta uztura speciāliste Tatjana Korjagina raidījumam "Pārtikas revidents" apstiprināja, ka var ēst kartupeļus kopā ar gaļu, taču ir viens būtisks nosacījums, kas jāņem vērā, - klāt vēl jāizvēlas svaigo dārzeņu salāti.

“Vienu ceturto daļu no šķīvja būtu jāaizņem olbaltumvielas saturošiem produktiem, kas ir gaļa, īpaši putnu gaļa, zivis un citi olbaltumvielu avoti. Vienu ceturto daļu jāaizņem ogļhidrātiem, kas būtu graudi un kartupeļi šajā gadījumā. Un puse no šķīvja ir ar svaigiem dārzeņiem, augļiem un ogām,” uzturšķīvja principu skaidro eksperte.

Tatjana Korjagina arī stāsta, ka pēc šāda principa var ēst katrā maltītē. Vien der atcerēties, ka ne visās ēdienreizēs olbaltumvielu avotam ir jābūt tieši gaļai. To iesaka lietot ne vairāk kā 300 līdz 600 gramus nedēļā.

Ja ir vēlme zaudēt kādu lieko kilogramu, tad gan uztura speciāliste iesaka, piemēram, vakariņās ēst tikai olbaltumvielu saturošus produktus, piemēram, gaļu tikai ar salātiem, izvairoties no ogļhidrātiem, kas šajā gadījumā būtu kartupeļi.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu