"Nestlé" iekšējais ziņojums: Lauvas tiesu mūsu produktu nevar uzskatīt par veselīgiem

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: shutterstock.com

Lielākais pārtikas ražotājs pasaulē "Nestlé ziņojumā, kas bijis paredzēts iekšējai lietošanai, atzinis, ka vairāk nekā 60% produkcijas nav kategorizējama kā veselīga. 

Šā gada sākumā izplatītajā prezentācijā, kas paredzēta augstākā līmeņa vadītājiem un ko redzējis arī "Finance Times", teikts, ka

tikai 37 procenti no Nestlé pārtikas produktiem un dzērieniem varētu pārkāpt Austrālijas veselības vērtējumu virs 3,5 zvaigznēm (no 5), kas ir robeža, no kuras produktu var uzskatīt par veselīgu, ziņo "The Irish Times".

96% no ražotajiem dzērieniem (izņemot kafiju), 99% saldumu un saldējuma, 82% dzeramā ūdens nevar definēt kā veselīgus, teikts šajā ziņojumā. Jāpiemin, ka šeit netika iekļauta informācija par pārtiku zīdaiņiem, specializēto pārtiku, kafiju, dzīvnieku barību.

Kornela universitātes uztura zinātņu profesore Meriona Nestle, kurai nav saistības ar uzņēmumu, sacīja, ka "Nestlé" un tās konkurentiem būs pamatīgi jānopūlas, lai padarītu produkciju veselīgāku:

"Zinātnieki gadiem ilgi mēģina saprast, kā samazināt sāls un cukura daudzumu, nemainot produkta garšu, bet ziniet, to ir ļoti grūti izdarīt."

Uzņēmums pats gan skaidro, ka pēdējo divdesmit gadu laikā ir ievērojami samazinājuši cukura un nātrija daudzumu produktos - par 14-15%, padarot produktus veselīgākus.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu