10 itāļu virtuves noteikumi, kurus mēs mēdzam pārkāpt

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: ESstock/Shutterstock.com

Itāļu ēdieni ir iekarojuši teju visu pasauli, arī mūsu virtuves. Tomēr jāatzīst, lai arī protam pagatavot Itālijai raksturīgus ēdienus, ne vienmēr darām to pareizi vai pieturamies pie tiem kulinārijas noteikumiem, kurus stingri ievēro itāļi.

1. noteikums - kvalitatīvi produkti

Itāļi ļoti augstu vērtē kvalitatīvus produktus un maksimāli cenšas gatavot tikai no tādiem. Viņi izvēlas vietējos dārzeņus un gaļu un uzskata, ka tikai tikai no svaigām sastāvdaļām ir iespējams pagatavot patiesi gardu maltīti.

2. noteikums - laba olīveļļa

Itālijā katrā reģionā ir sava olīveļļa. Tur tā tiek uzskatīta par kvalitatīvāko. Mums olīvas neaug un eļļa arī tiek ievesta, bet ir iespējas iegādāties patiesi labas, kas ienesīs kripatiņu Itālijas arī tavā virtuvē.

3. noteikums - neignorē konservētus tomātus

Ja jāgatavo tomātu mērce, tas nebūt nenozīmē, ka tagad ir jāizskrien vairāki veikali un tirgus, lai atrastu labākos tomātus. Itāļi ļoti bieži izmanto konservētus. Tos sasmalcina, pievieno garšvielas, olīveļļu, uz vidējas uguns karsē 10 līdz 15 minūtes, un garda, pašgatavota tomātu mērce gatava.

4. noteikums - parmezāns un sviests risoto

Pievieno šīs divas sastāvdaļas risoto un dari to gatavošanas beigās. Abu šo produktu kombinācija piešķirs lielisku krēmīgumu.

5. noteikums - vāri makaronus lielā ūdens daudzumā

Itāļi ir ļoti pārliecināti, ka nepieciešams liels katls un daudz ūdens, lai izvārītu kvalitatīvu pastu. Tiek lēsts, ka uz katriem 100 gramiem jālej katlā 1 litrs ūdens.

6. noteikums - uzmani makaronu vārīšanas laiku

Lai arī ražotājam būtu jābūt tam, kurš zina vislabāk, cik ilgi jāvāra viņu makaroni, realitātē laiks, kas norādīts uz iepakojuma, mēdz ievērojami atšķirties no tā, kas reāli nepieciešams. Labāk makaronus nogaršot, lai izvairītos no to pārvārīšanas. Un vēl svarīga lieta, ko der atcerēties - makaroni turpina gatavoties vēl brīdi arī pēc tam, kad ūdens ir noliets.

7. noteikums - makaronu ūdens ir izmantojams

Ir vērtīgi nedaudz ūdens, kurā vārīji makaronus, saglabāt. To var izmantot mērces gatavošanā, lai piešķirtu piesātinātāku makaronu garšu.

8. noteikums - liec makaronus mērcē nevis otrādi

Tā notiek teju vienmēr - makaroni jau ir šķīvī un tad tiek uzlieta mērce. Vai arī to uzlej katlā. Bet garšīgāk ir otrādi - liec makaronus katliņā vai pannā, kurā gatavoji mērci. Bet, ja negribi jaukt visu kopā, tad uz šķīvja uzlej vispirms mērci, tad liec makaronus un virsū vēl nedaudz mērces.

9. noteikums - itāļu virtuves ēdienos izmanto kaperus

Pie gaļas ēdieniem, salātos, uz picas - itāļiem ļoti garšo kaperi. Atceries, ka konservēti tie mēdz būt spēcīgas garšas, tāpēc nevajadzētu aizrauties ar sāli.

10. noteikums - nelej pie makaroniem eļļu

Mīts - eļļa novērš makaronu salipšanu. Tā tas nav. Īslaicīgi situāciju tas uzlabo, bet, kad pasta būs atdzisusi, tā vienalga var salipt. Atceries - daudz ūdens un liels katls būs labāku panākumu atslēga. Bez tam, ja makaroniem pievieno eļļu, tā traucē tiem savienoties ar mērci.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu