Kad reiz pagatavoti, tie mēdz raisīt atkarību. Jā, tādi ir sparģeļi, kuriem daudzi veikalu plauktos soļo garām, tomēr tie, kas atklājuši smalkās garšas notis, gaida, kad sezona sāksies, un cer, ka tā ieilgs. Kas ir šie zaļie brīnumi, kā tie garšo, kas tajos vērtīgs un vai tos audzē arī Latvijā?

Vēl dažus gadus atpakaļ, sparģeļi likās kas relatīvi neaizsniedzams vidusmēra latvietim, jo ne katrā veikalā tos varēja iegādāties (un patiesībā nevar arī tagad), īsti nebija nojausmas, kas tas ir, kā garšo un kā gatavot. Bez tam, redzot tos tikai greznāku restorānu ēdienkartēs vai kulinārijas raidījumos, kur pie plīts stāv pats Džeimijs Olivers vai Gordons Remzijs, daudzi noteikti uzreiz nodomāja, kas tas jau nav latvieša garšas kārpiņām domāts ēdiens.