Daudziem, iespējams, ir zināms fakts, ka sarkanais vīns un vīnogas ir bagātākie resveratrola avoti - fitotēvs, kas palīdz cīnīties ar vēzi. Resveratrolam tiek piešķirta arī spēja stiprināt sirds un asinsvadu veselību un samazināt Alcheimera slimības attīstības risku. Šis spēcīgais savienojums lielā daudzumā atrodams arī vīnogu kauliņos kopā ar E vitamīnu un linolskābi.
Tās ir dzelzs un cinka krājums dabīgā formā ar absorbcijas spēju vairāk nekā 85-90%, kā arī gremošanai noderīgām šķiedrvielām un olbaltumvielām - 1 grams uz 24 sēklām. Ir arī pierādīts, ka arbūzu sēklas var palīdzēt regulēt cukura līmeni asinīs, kā arī uzlabot ādas stāvokli. Protams, mēs nerunājam par siltumnīcas augļiem.
Ja melones sēklas apēd nesakošļātas, tad tās dabiskā veidā ātri izdalās no ķermeņa, dodot labumu tikai kā dabisks caurejas līdzeklis. Tomēr tās vajadzētu labi sakošļāt, lai iegūtu vērtīgus gremošanas enzīmus, kas var palīdzēt pret gremošanas traucējumiem. Papildus šiem fermentiem melones sēklas satur olbaltumvielas, fosforu, kāliju un A vitamīnu.
Šīs sēklas ir īpaši bagātas ar polifenoliem, kā arī tanīniem, kvercetīnu un antocianīniem - tas viss padara granātābolu sēklas labas sirds veselībai. Antocianīniem ir arī pretiekaisuma, pretvīrusu un pretmikrobu īpašības.