Četri augļi, kurus baudīt ar visām sēkliņām (5)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Tuzemka/Shutterstock.com

Liela daļa ogu un augļu, kurus iekļaujam ikdienas uzturā, ir bagāti ar sēklām. Noteikti bērnībā daudzi dzirdējuši joku, ka, apēdot arbūza sēklu, tas sāks augt vēderā. Nekā nebija, tieši pretēji - vairāku augļu sēklas/kauliņus vajag ēst, jo to sastāvā ir daudz vērtīgu vielu.

Vīnogu kauliņi

Daudziem, iespējams, ir zināms fakts, ka sarkanais vīns un vīnogas ir bagātākie resveratrola avoti - fitotēvs, kas palīdz cīnīties ar vēzi. Resveratrolam tiek piešķirta arī spēja stiprināt sirds un asinsvadu veselību un samazināt Alcheimera slimības attīstības risku. Šis spēcīgais savienojums lielā daudzumā atrodams arī vīnogu kauliņos kopā ar E vitamīnu un linolskābi.

Arbūza sēklas

Tās ir dzelzs un cinka krājums dabīgā formā ar absorbcijas spēju vairāk nekā 85-90%, kā arī gremošanai noderīgām šķiedrvielām un olbaltumvielām - 1 grams uz 24 sēklām. Ir arī pierādīts, ka arbūzu sēklas var palīdzēt regulēt cukura līmeni asinīs, kā arī uzlabot ādas stāvokli. Protams, mēs nerunājam par siltumnīcas augļiem.

Melones sēklas

Ja melones sēklas apēd nesakošļātas, tad tās dabiskā veidā ātri izdalās no ķermeņa, dodot labumu tikai kā dabisks caurejas līdzeklis. Tomēr tās vajadzētu labi sakošļāt, lai iegūtu vērtīgus gremošanas enzīmus, kas var palīdzēt pret gremošanas traucējumiem. Papildus šiem fermentiem melones sēklas satur olbaltumvielas, fosforu, kāliju un A vitamīnu.

Granātābolu sēklas

Šīs sēklas ir īpaši bagātas ar polifenoliem, kā arī tanīniem, kvercetīnu un antocianīniem - tas viss padara granātābolu sēklas labas sirds veselībai. Antocianīniem ir arī pretiekaisuma, pretvīrusu un pretmikrobu īpašības.

Komentāri (5)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu