Skābais krējums vai bezpiedevu jogurts: kas labāks?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Brent Hofacker/Shutterstock.com

Vai arī tu esi dzirdējis, ka tik ļoti iecienītā skābā krējuma vietā labāk būtu izvēlēties grieķu vai turku jogurtu? Tie, kas mēģinājuši, zina, ka garša nedaudz atšķiras, bet kā ar to veselīgumu?

Sertificēta uztura speciāliste Tatjana Korjagina raidījumam "Pārtikas revidents" skaidro: ja skābajam krējumam sastāvā ir pasterizēts krējums, bet turku un grieķu jogurtiem - piens. Viņa arī uzsver, ka

visu produktu sastāvā ir arī pienskābes baktēriju ieraugs, kas ir ļoti veselīgs mūsu organismam, labvēlīgi ietekmējot zarnu mikrofloru.

“Tālāk skatāmies uzturvērtību, un krējumam tās būs 210 kalorijas 100 gramos produkta, taču jogurtā tikai 62, kas ir četras reizes mazāk. Tauku saturs krējumā būs 20 grami, bet jogurtā – 2 grami. Ogļhidrāti – 4 grami krējumā, bet 2 grami jogurtā,” klāsta Tatjana Korjagina.

Līdz ar to uztura speciāliste iesaka,

ja cilvēks ievēro diētu un vēlas zaudēt liekos kilogramus, labāk izvēlēties turku vai grieķu jogurtu, taču, ja tā nav, droši var lietot arī skābo krējumu mērenās devās.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu