Produkti, kurus ikdienā nevajadzētu ēst nevienam
Garšīgi, bet labuma nekāda

FOTO: Oleg Krugliak/Shutterstock.com

Ir pārtikas produkti, kurus mēdzam baudīt, dažreiz pat gana bieži, bet patiesībā tajos būtu grūti atrast ko labu organismam, tikai pazīstamu un mums patīkamu garšu.

Protams, galējībās nav jākrīt un mēs labi zinām, ka apēst kādu mazo grēka našķi var un pat reizēm vajag. Tomēr jāapzinās, ka ir produkti, ar kuriem ikdienā, saudzējot savu veselību, aizrauties nedrīkst. 

Čipsi

Tauki, tauki, sāls, cukurs, garšas pastiprinātāji - viss, no kā uztura speciālisti iesaka izvairīties.

Baltmaize, "pončiki", smalkmaizītes

Cukurs, tauki, tukšie ogļhidrāti. Garšīgi, pat ļoti, it kā vēders arī pilns, bet uz tik īsu laiku, ka ātri vien ēdīsi atkal, un tā katru reizi. Nav veselīgi.

Baltā šokolāde

Patiesībā tā gandrīz nav šokolāde, jo tajā ir ārkārtīgi niecīgs daudzums kakao. Toties ir ļoti, ļoti daudz cukura un nekādu labo īpašību, ko sniedz tumšā šokolāde.

Frī kartupeļi

Lielajā porcijā ātrās ēdināšanas iestādes kartupelīšu - vairāk nekā 400 kilokalorijas. Tas izsaka visu. Daudz, pārāk daudz.

Sāļie, mazie kliņģerīši

Hrum, hrum, hrum - 10 gabaliņu nav, 300 kilokalorijas toties apēstas - ņam, ņam.

Sula pakās

Reti šajās pakās var atrast tiešām sulu. Biežāk koncentrātus, cukuru, garšas pastiprinātājus un krāsvielas.

Uz augšu
Back