Kam būtu jābūt tavā saldētavā? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pinkyone/Shutterstock.com

Saldētava ir lielisks palīgs saimniecībā. Gribas dārza ogas vai sēnes ziemā? Nekādu problēmu, atliek tikai vasarā visu sarūpēt un sasaldēt, bet ir vēl kaut kas, ko vajadzētu glabāt saldētavā, ja gribi saimniekot gudri un izdevīgi.

Ko tu dari ar dažādu zaļumu kātiem un dārzeņu atgriezumiem vai dažādiem kauliem? Droši vien viss tiek izmests, bet nevajadzētu. Ko darīt ar pārpalikumiem un kāpēc tos saglabāt, skaidro "The Kitchn".

Iekārto divas kastītes, bet labāk aizveramus maisiņus īpašiem produktiem

Diļļu, pētersīļu kāti, kāds nedaudz apvītis sīpola gabals vai sīpola astīte, nomazgātu burkānu mizas, pāri palicis selerijas gabaliņš - tas viss var draudzēties vienā maisiņā.

Otrā maisiņā gaļas atgriezumi un kauli. 

Vaicāsi - kāpēc to, ko neizmanto uzreiz, uzglabāt? 

Visi iepriekš minētie produkti vai pārpalikumi ir lieliska bāze trakoti aromātiskiem, gardiem buljoniem. Tu ietaupīsi līdzekļus, samazināsi atkritumu daudzumu un jebkurā brīdī pie rokas būs produkts buljonam - izcili!

Ko saldēt, bet ko labāk izmest vai nest uz kompostu?

Saldēt var sīpolu astītes, burkānu mizas; diļļu un pētersīļu kāti un selerijas atgriezumi ir biežākais, par ko iedomājas, taču neaizmirsti puravus, lociņus, kāpostus, mangoldu, papriku, baklažānus vai sēnes un dažādus pārtikā vēl lietojamus atgriezumus.

Noteikti nedrīkst saldēt neko, kas jau šķiet sabojājies, - saldēšana produktu nepadara atkal svaigu!

Izvairies saldēt dārzeņus, kas kļūst rūgti, ilgi un lēni sautējot vai vārot, kā, piemēram, Briseles kāposti, brokoļi, ziedkāposti, rāceņi un artišoki.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu