Kāpēc saldēt? Ir vairāki iemesli - reizēm nopirkts par daudz - tad nebūs jāizmet, reizēm, piemēram, sasaldējot sviestmaizes, var ietaupīt laiku dienās, kad var paķert no saldētavas, atlaidināt un baudīt.
Jēlas olas
Ja vēlies ilgāk saglabāt olas, tās var likt saldētavā un glabāt nebaltām dienām. Tās nāksies sakult un ievietot stikla vai plastmasas kārbiņā ar vāku. Pēcāk olas var atkausēt istabas temperatūrā un izmantot ēdiena pagatavošanai.
Pankūkas
Pankūku pagatavošana ir laikietilpīgs darbs, turklāt teju vienmēr kāda pankūka paliks neapēsta. Atlikušās pankūkas saliec plastmasas rāvējslēdzēja maisiņā. Saldētavā pankūkas vari glabāt pat divus mēnešus - kad steidzīgajā darba dienas rītā sakārosies pankūku, izņem tās no saldētavas, liec uz šķīvja, nedaudz atkausē un sildi mikroviļņu krāsnī.
Siers
Ja nu sanācis nopirkt lielāku siera gabalu, bet ir skaidrs, ka to apēst līdz derīguma termiņa beigām neizdosies, to var sasaldēt un ēst pamazām. Ietin sieru alumīnija folijā un liec saldētavā. Mīkstos sierus sasaldētus drīkst glabāt mēnesi, bet cietos - līdz pat sešiem mēnešiem.