Saldēt drīkst! Pieci produkti, kuriem var atvēlēt vietiņu saldētavā (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Saldētava ir lieliska elektroierīce, kas ļauj pagarināt produktu uzglabāšanas laiku un samazina izmestās pārtikas apjomu. Visi zinām, ka augļus, ogas un sēnes saldējam bez bēdu, bet ir vēl produktu virkne, kurus nebaidoties var likt saldētavā un ņemt ārā tad, kad būs vajadzība, vēsta portāls "Cheat Sheet".

Kāpēc saldēt? Ir vairāki iemesli - reizēm nopirkts par daudz - tad nebūs jāizmet, reizēm, piemēram, sasaldējot sviestmaizes, var ietaupīt laiku dienās, kad var paķert no saldētavas, atlaidināt un baudīt.

Jēlas olas

Ja vēlies ilgāk saglabāt olas, tās var likt saldētavā un glabāt nebaltām dienām. Tās nāksies sakult un ievietot stikla vai plastmasas kārbiņā ar vāku. Pēcāk olas var atkausēt istabas temperatūrā un izmantot ēdiena pagatavošanai. 

Pankūkas

Pankūku pagatavošana ir laikietilpīgs darbs, turklāt teju vienmēr kāda pankūka paliks neapēsta. Atlikušās pankūkas saliec plastmasas rāvējslēdzēja maisiņā. Saldētavā pankūkas vari glabāt pat divus mēnešus - kad steidzīgajā darba dienas rītā sakārosies pankūku, izņem tās no saldētavas, liec uz šķīvja, nedaudz atkausē un sildi mikroviļņu krāsnī. 

Siers

Ja nu sanācis nopirkt lielāku siera gabalu, bet ir skaidrs, ka to apēst līdz derīguma termiņa beigām neizdosies, to var sasaldēt un ēst pamazām. Ietin sieru alumīnija folijā un liec saldētavā. Mīkstos sierus sasaldētus drīkst glabāt mēnesi, bet cietos - līdz pat sešiem mēnešiem.   

Maize

Saldētavā drīkst glabāt konditorejas izstrādājumus un maizi. Skaidrs, ka reizēm vesela maizes klaipa apēšana nav viegls uzdevums, tomēr saldētava var paglābt klaipu no nonākšanas atkritumu tvertnē. Sagriez maizi šķēlēs, liec to plastmasas rāvējslēdzēja maisiņā un uzglabā saldētavā. Kad vēlies maizi izmantot, ņem šķēles no saldētavas un sildi tosterī. 

Sviestmaize

Arī sviestmaizes drīkst saldēt. Sagatavo savas iecienītākās maizītes bez mērcēm, ievieto rāvējslēdzēja maisā un liec saldētavā. Pirms ēšanas izņem, atlaidini, pieliec iecienītākās mērces un nepieciešamības gadījumā uzsildi maizītes krāsnī. 

Sviests

Sviesta sasaldēšana ir ārkārtīgi vienkārša - sviestu tā oriģinālajā iepakojumā liec saldētavā un atkausē, kad tas ir nepieciešams. Saldētavā sviestu drīkst glabāt līdz pat trim mēnešiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu