Kāpēc padomju laika ledusskapji bija aizslēdzami? (10)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video, kolāža

Atzīsties, arī tev reiz pa reizei ienāk galvā doma, cik labi būtu, ja ledusskapi varētu aizslēgt un atslēgu paslēpt vai nodot kādam glabāšanā, īpaši vēlās vakara stundās un naktīs? Padomju laikos ir bijuši aizslēdzami ledusskapji. Iemesls gan tam bijis cits.

Tā laika ledusskapji, šķiet, tika izgatavoti, lai kalpotu gadsimtiem ilgi. Pat tagad ir iespējams kādā mājā atrast šādas relikvijas, kas labākais - joprojām pildot savu uzdevumu. Interesanti, ka bija arī modeļi, kuri bija aprīkoti ar slēdzenēm, skaidro portāls "Novate". Un, nē, nē, šie ledusskapji nebija slepenais ierocis cīņā ar kādu lieko kilogramu. 

Viens no iemesliem bija dzīvošana komunālajos dzīvokļos. Divdesmitā gadsimta piecdesmitajos un sešdesmitajos gados šādos dzīvokļos dzīvoja vairākas ģimenes. Slēdzamais ledusskapis bija sava veida garantija, ka produktus neapēdīs cilvēki, kuriem tie nepieder.

Bija vēl viens iemesls. Ledusskapis tika izmantots arī kā seifs. Tajā laikā ledusskapī slēpa vērtīgas lietas, aizslēdza to un atslēgu nēsāja līdzi. Pēckara gados bija daudz zādzību. Dzīvokļu un māju ieejas durvis bija no koka, attiecīgi ar tām garnadžiem nebija grūti tikt galā, bet par ledusskapi kā seifu bieži vien pat neiedomājās. 

Komentāri (10)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu