Virtuves palīgs - papīra dvieļi. Piecas noderīgas viltības, kas uzlabos darbošanos virtuvē

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: LanaG/Shutterstock.com

Ierasti papīra dvielis paredzēts, lai sakoptu kādu virtuvē pēkšņi radušos šmuci, bet vai zināji, ka papīra dvieli var izmantot, lai uzlabotu ēdiena gatavošanas, uzglabāšanas un pasniegšanas procesus?

Septiņi vērtīgi ieteikumi, ko darīt ar papīr dvieļa loksnēm, lai tava rosīšanās virtuvē ir vēl veiksmīgāka.

Izcilai ceptai gaļai

Ja esi skaisti izceptas gaļas cienītājs, šis padoms radīts tev. Gaļu var cept nemarinētu, bet gardāka tā tomēr būs, ja kādu laiku būs pavadījusi garšvielu, augļu un citu mērču ieskauta. Pirms cepšanas izmanto papīra dvieli, lai no gabaliem noņemtu lieko marinādi - tad gaļu izdosies izcept skaisti brūnu un būs mazāks risks, ka marināde, kas ir gaļas virspusē, piedegs cepšanas laikā. Nosusināt gaļu pirms cepšanas der arī tad, ja to neesi marinējis.

Lai mazāk eļļas

Daudzus ēdienus cep uz pannas eļļā un ir situācijas, kad redzi, kā no kotletes vai ceptā kartupeļa tek eļļas lāses? Atstāj lieko uz papīra: pēc cepšanas novieto pagatavoto produktu uz papīra dvieļa, lai tas sevī uzsūc liekās taukvielas.

Foto: Mark Skalny/Shutterstock.com

Svaigām salātu lapām un zaļumiem

Ne vienmēr lapu salātus izdodas iegādāties tieši tādā daudzumā, lai vienā piegājienā visus notiesātu. Nelaime tajā tāda, ka zaļajām lapām ir tendence ātri savīst vai pat sapelēt mitruma ietekmē. Situācija risināma, izmantojot papīra dvieli. Svaigos salātus ietin papīra dvielī un liec noslēgtā bļodā vai maisiņā. To lietošanas ilgums ievērojami palielināsies.

Kad beidzies ledus

Ja ledus krājumi izsīkuši, bet ir vajadzība ātri atdzesēt kādu pudelē pildītu dzērienu, samitrini papīra dvieli, ietin tajā pudeli un novieto saldētavā. Mitrais dvielis liks pudelei un attiecīgi arī dzērienam ātrāk atdzist. Bet uzmanīgi, neatstāj dzērienu saldētavā pārāk ilgi, jo pudele var sasprāgt.

Papīra dvielis vāka vietā

Lai mikroviļņu krāsnī uzsildīts ēdiens būtu gardāks, labāk, ja sildot tas ir piesegts. To var nosegt ar papīra dvieli. Ieguvumi būs vairāki: nav jāmeklē īpaši trauki ar vākiem, mazāk jāmazgā, un arī krāsns ar piesegta ēdiena sildīšanu būs tīrāka nekā bez.

Tomēr noteikti der atcerēties, ka aizrauties ar pārspīlētu papīra dvieļu lietošanu nevajag, lai saudzētu dabu. Visu ar mēru!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu