Skābētu kāpostu sula - vai tā veselīga?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Ga_Na/Shutterstock.com

Skābētu kāpostu sula noteikti neierindojas populārāko sulu topā, tomēr to varam iegūt gan no savas kāpostu muciņas, gan arī iegādāties, bet vai to vajadzētu lietot uzturā? Skābētu kāpostu sulas veselīgumu LTV raidījumam "Pārtikas revidents" skaidroja ģimenes ārsts Stopiņu ambulances Upesleju doktorātā Ritvars Ziedonis.

Ģimenes ārsts norādīja, ka neapgalvotu, ka šo sulu nevajag lietot, bet arī noteikti neieteiktu to patērēt lielos apjomos. "Uztversim to kā parastu produktu, kurā ir fermentācijas procesi," atbild ārsts.

Cilvēkiem, kuriem ir dažādas gremošanas trakta problēmas, ir nepieciešamas baktērijas, kas uzlabo dažādus iekšējos procesus. Ārsts norāda: "Mēs esam pieraduši dzīvot simbiozē ar viņām (red. - baktērijām), mums ir pilns zarnu trakts. Šī te skābētu kāpostu sula mums palīdz atrast balansu."

Jogurti, kefīri un citi fermentētie produkti būtu jāiekļauj uzturā. Kā mediķis atzīst, viņam patīkot, ka cilvēku uzturā ir daudz produktu, jo tad uzturs ir daudzveidīgāks. Ārsts gan uzsver: "Visam ir jābūt samērīgi."

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu